Doživetja

Na (treking) kolo!

  Kolesarjenje

  Treking kolesarjenje

  Treking kolesarske poti prepredajo Slovenijo po dolgem in počez, čez drn in stm, mimo naravnih lepot, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti.

  Treking kolesarjenje je priljubljeno tako med družinami kot udi rekreativci in resnejšimi kolesarskimi zanesenjaki. Če se tudi vi radi vozite s treking kolesi po asfaltiranih cestah in ne preveč strmih kolovozih, potem boste zagotovo izbrali katero od naših top treking poti.

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti.

  Kolesarji so pri nas dobrodošli

  Ne glede na to, kam po Sloveniji se boste podali kolesarit, vam bodo domačini z veseljem predlagali zanimive kolesarske poti. Povsod boste srečevali tudi lokalne kolesarje, ki bodo radi pomagali z nasveti.

  Mediteranska in Kraška Slovenija

  Slovenska Istra in Kras sta zaradi ugodne klime primerna za treking kolesarjenje v vseh letnih časih. Poleg slovite Parenzane in številnih drugih obalnih poti je zelo zanimivo tudi zaledje. Raziščite Vipavsko dolino, kolesaerji so nad to dolino navdušeni. Zapeljite se čez vinorodna Brda, z 280 kilometri urejenih kolesarskih poti so prava destinacija za vse kolesarje in ljubitelje vrhunskih vin. Začutite pravi Kras v okolici Lipice ali Škocjanskih jam.

   

  Termalno-panonska Slovenija

  Vzhodni del Slovenije, ki je pretežno ravninski in gričevnat, ponuja številne kolesarske poslastice. Pomurje na skrajnem severu vzhodu je prav posebna zgodba, na voljo je več kot 600 km označenih kolesarskih poti. Nadaljujte proti haloškim gričem in Ptuju. Tod vodi Dravska kolesarska pot. Tudi Dolenjska na jugovzhodu Slovenije vas bo navdušila. Podčetrtek in Rogaška Slatina ponujata odlične terene za treking kolesarje.

  Osrednja Slovenija

  Prestolnica Ljubljana je kolesarsko mesto. Najemite kolo in si ga oglejte med pritiskanjem pedalov. za malo resnejši podvig pa se podajte na 35 km dolgo Pot ob žici, ki obkroža mesto ali po Ljubljanski kolesarski poti, na kateri boste začutili utrip mestnega zaledja.

  Severneje, v objemu Škofjeloškega in Idrijskega hribovja poteka več sto kilometrov označenih in urejenih kolesarskih poti. Trekingaši bodo zadovoljni tudi v okolici Kamnika. Pravi kolesarski poslastici pa se vam obetata, če se odločite za Kočevsko ali Belo krajino. Priporočamo kolesarsko pot Via Bela krajina.

  Alpska Slovenija

  Zanimive kolesarske poti, ki jih boste zlahka premagali s treking kolesi, najdete tudi v osrčju Alp. V Bohinjski dolini, Kranjski Gori in dolini Soče boste zagotovo uživali. Tudi vzhodneje, na Jezerskem in v Zgornje Savinjski dolini je kar nekaj poti, ki vas bodo navdušile. Na Koroškem ter Mariborskem in Zreškem Pohorju je ponudba raznovrstne kolesarske ponudbe resnično velika. V Alpah bodo na svoj račun prišli tudi gorski kolesarji, saj strmih pobočij tukaj resnično ne manjka.

  Top 5

  Top 5 poti

  Dravska kolesarska pot

  Dravska kolesarska pot je del mednarodne poti, ki se začne ob izviru reke Drave v Italiji, nadaljuje po Avstriji, Sloveniji in zaključi na Hrvaškem. Reki sledi vseh 710 km do njenega izliva v Donavo. Slovenski del Dravske kolesarske poti je dolg 129 km. Večinoma vodi po manj prometnih lokalnih cestah, delno pa tudi po urejenih kolesarskih poteh in stezah. Primeren je za dobro pripravljene rekreativne kolesarje, saj je potrebno premagati vzpon med Podvelko in Lovrencem na Pohorju. Priporočljiva je uporaba treking ali gorskih koles.

  Okrog Kamniško-Savinjskih Alp

  130 km dolga krožna pot okrog Kamniško – Savinjskih Alp je priljubljena tako med dobro pripravljenimi kolesarji, ki jo prevozijo v enem dnevu kakor tudi med tistimi, ki svoj kolesarski izlet podaljšajo v večdnevno turo. Na poti boste premagali okrog 2000 m višinske razlike in uživali v številnih naravnih lepotah in osupljivih razgledih, ki jih ponujajo Kamniško – Savinjske Alpe.

  Parenzana

  Znamenita obalna pot Parenzana, imenovana tudi Pot zdravja in prijateljstva - je speljana po nekdanji ozkotirni železniški progi med italijanski Trstom in Porečem na Hrvaškem. Nekdaj so jo uporabljali za prevoz kmetijskih izdelkov, ki v rodovitni Istri dobro uspevajo. Celotna trasa meri 130 km in doseže 1080 metrov višinske razlike. Slovenski del poti pelje ob obali, zavije med vinograde, delno je speljana skozi opuščene predore. Je nezahtevna in idealna za družinski izlet ali sproščeno druženje na kolesu pa tudi peš. Milo submediteransko podnebje, značilno za slovensko obalo, omogoča kolesarjenje v vseh letnih časih.

  Od Alp, čez osrednjo Slovenijo in kras do obale

  Pot vodi iz osrčja Alp, čez hribovito sredogorje osrednje Slovenije in Kras do obale. Začetek poti poteka po kolesarski poti Kranjska Gora – Jesenice. Alpska kulisa vas spremlja vse do Bleda. Pot se nadaljuje čez Radovljico proti Kranju, kjer zavije proti Škofjeloškemu hribovju in se priključi Ljubljanski kolesarski poti. Vodi mimo Cerknice in Postojne, kjer je že čutiti, da ste na krasu. Čez Razdrto, Divačo in Črni kal boste prispeli v obmorski Strunjan. Od tu naprej nadaljujete po sloviti Parenzani do Pirana in končne postaje, Portoroža. Skok v morje se bo prilegel!

  Via Bela krajina

  Kolesarska (in pohodniška) krožna pot je speljana po celotni Beli krajini. Speljana je med vinorodnimi griči, čez gozdove in idilične vasice do reke Kolpe. Je položna in primerna za družinsko kolesarjenje, na njej bodo uživali tudi zahtevnejši kolesarji. Če ste na poti potrebni osvežitve in počitka, se ustavite v domačih gostilnah, ki jih boste srečevali in uživajte v edinstveni atmosferi te magične pokrajine na jugu Slovenije.