Doživetja

Neokrnjena narava, mir in čiste vode, polne življenja

  Ribolov

  Če ste med tistimi, ki ob besedi oddih najprej pomislite na ribiško palico, vam ponujamo številne in raznolike lokacije

  Slovenija je bogata s čistimi vodnimi viri, jezeri in rekami, v katerih prekipeva od življenja. Privoščite si lahko tudi ribolov na morju!

  Za športne ribiče so najbolj zanimive ribe soška in potočna postrv, lipan, šarenka, sulec in krap.

   

  Ribolov na reki Soči

  Smaragdna Soča, raj za ribiče

  Ribolovne reke in jezera

  Med rekami kraljuje smaragdna Soča z zaščiteno soško postrvjo, med jezeri ledeniški Bohinjsko in Blejsko jezero, povsem divji in uživaški ribolov pa nam ponujajo reke: Kamniška Bistrica, Meža, Tržiška Bistrica, Dreta, Savinja, Lipnica, Sava Dolinjka in Sava Bohinjka, Idrijca, Drava in Mura.

  Ribolov v Piranu

  Ribolov na slovenski obali

  Kje, kako in kaj ujeti na morju?

  Poleti imamo iz čolna ob obali možnost ujeti iglice, orade ali ribone, na bolj odprtem morju pa lahko ciljamo na skuše in delfinke. V hladnejšem delu leta pridejo na svoj račun ljubitelji vijačenja, saj se iz obale uspešno lovijo lignji, sipe, moli ter na ustju rek in kanalov brancini.

   

  Vrste športnega ribolova

  Ribiči lahko v Sloveniji udejanjajo vse vrste sladkovodnega športnega ribolova; muharjenje, vijačenje, beličarjenje, talni in podvodni ribolov.

  Tudi morski ribolov je lahko zelo zanimiv. Z nešteto možnosti in dobrih trikov boste zagotovo presenečeni nad pisanostjo slovenskega morskega živeža.

  Pravila: V Sloveniji lahko v ribolovnih revirjih lovi vsak, ki ima veljavno ribolovno dovolilnico. Dovolilnico potrebujete tudi za rekreativni ribolov iz čolna na morju. Pri rekreativnem ribolovu na morju iz obale pa dovolilnice NE potrebujemo.

  Želimo vam dober prijem in obilico ribiških užitkov!

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti.