Doživetja

Na sneg in na led!

  Zimska doživetja

  Pri nas zimsko spanje prepuščamo medvedom

  Pozimi, ko se narava umiri in počiva, je čas za veselje na snegu in ledu.

   

  Slovenci imamo dolgo in bogato tradicijo v mnogih športih, povezanih s snežno odejo, mrazom in ledom. Alpsko smučanje in smučarski skoki so pomemben del naše identitete. Le kdo ne pozna smučarskih poletov v Planici, mariborske Zlate lisice ali svetovnega pokala v alpskih disciplinah v Kranjski Gori? Naši alpinisti, ki trenirajo v domačih gorah, že desetletja sodijo v sam svetovni vrh. Domala vsi pa se rekreativno ukvarjamo vsaj s kakim zimskim športom in se udeležujemo priljubljenih zimskih pohodov.

  Zima, zima bela

  Tudi narava nam je naklonjena. Razgiban relief in razmeroma dolge zime nudijo številne priložnosti za zimsko veselje. Celotno Slovenijo, z izjemo Primorske, v zimskem času pogosto pokrije sneg, najpogosteje decembra, januarja in februarja. V visokogorju imamo sneg v povprečju 200 dni letno, ponavadi neprekinjeno od decembra do maja. Snežna odeja je lahko tukaj zelo visoka, zapade lahko tudi več metrov snega. Najmanj pogosta je snežna odeja julija in avgusta, kljub temu se v senčnih legah sneg lahko ohrani tudi tedaj. Preden se odpravite v gore, obvezno preverite vremensko napoved in snežne razmere!

  Infrastruktura, ki vodi do zimskih destinacij, je pri nas dobro razvita. Kratke razdalje omogočajo enostavno dostopnost tudi do najbolj oddaljenih destinacij. Tudi tisto, kar velja v Sloveniji za daleč, je v resnici blizu.

  Se vidimo na snegu!

  Zimska ponudba je bogata. Alpsko smučanje, deskanje na snegu, drsanje, tek na smučeh, freeride ali morda sankanje? Zimsko pohodništvo, turna smuka, pohodi s krpljami po celem snegu, sprehodi z baklami? Kaj pa vožnja z motornimi sanmi ali pasjo vprego?  Plezanje po zamrznjenih slapovih in zasneženih grapah. Spuščanje po strminah s snežnim raftom ali zračno blazino? Vas mika?

  Gorski centri

  Največ vsega na enem mestu boste našli v gorskih centrih, ki poleg sodobne infrastrukture nudijo številne aktivnosti tako pozimi kot v toplejših mesecih. Po večini nudijo tudi šolo smučanja in deskanja na snegu, izposojo opreme, vodene pohodniške ture, turno smuko z izkušenimi vodniki, gostinsko ponudbo in namestitve.

   

  Preden se odpravite od doma, poiščite ustrezne informacije, poskrbite za ustrezno opremo in upoštevajte varnostna opozorila. Lepi spomini bodo ostali samo, če se zimske pustolovščine končajo varno.

   

  Se vidimo na snegu!

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu, ob pravem času, po pravi poti.

  smučarska vozovnica za vsa slovenska smučišča, Ski pass Slovenia
  smučarska vozovnica za vsa slovenska smučišča, Ski pass Slovenia

  Posebna ponudba

  Ski Pass Slovenia

  Smučarske vozovnice za slovenska smučišča, s katerimi lahko smučate vsak dan na drugem smučišču.

  Kupi vozovnice!

  Dogodki