Ljubljana & Osrednja Slovenija

Svet, ustvarjen za uživanje

  Destination

  Zeleni Kras

  Razgibani relief Zelenega krasa vabi k odkrivanju naravnih lepot in ponuja prave športne izzive.

  Vreme

  Danes

  Zeleni Kras


  • Mon

  • Tue

  • Wed

  Narava Zelenega krasa je magična in edinstvena, polna presenečenj in posebnosti.

  Kamen in voda, gozdovi in travniki ustvarjajo neponovljivo pokrajino. Osupljivi kraški pojavi, bogastvo rastlin, številne vrste ptic in metuljev, živali v jamah, divjadi in velike zveri vsakogar očarajo. Skrivnostni podzemni svet s čudovitimi kapniki, rovi in vodami jemlje dih. Prvinsko in nepozabno.

  Zapeljite se skozi osrčje Notranjske in spoznajte zgodbo o presihajočem jezeru, čarovnicah ter nekdanjem taboru na Cerknici. Zapeljite se v »najbolj mrzel« del Slovenije in spoznajte topla srca ljudi na Babnem polju, ki jih boste srečali.

  Foto: Aleš Petrič

  Planince in pohodnike najbolj privlačijo visoki vrhovi, posebej Snežnik (1796 m) in Nanos (1313 m), ki slovita po izjemnih razgledih. Snežnik je najvišja gora Slovenije izven Alp, njen vrh je botanični rezervat.  Zeleni kras je tudi sicer prepreden z različno zahtevnimi pohodniškimi potmi po magično lepi naravi. Nekatere od teh so prevozne tudi s kolesom, veliko priložnosti za lažje in srednje zahtevne kolesarske izlete pa ponujajo kraška polja s svojimi jezeri, gradovi in gostišči ob poti. Slikoviti Zeleni kras ponuja pravo obilje priložnosti za aktiven oddih.