Smučarski center Rogla pozimi

Alpska Slovenija

Oddih v objemu gozda

Alpska Slovenija

  Rogla – Pohorje

  Izjemni klimatski pogoji in prostrani gozdovi so najboljša popotnica za beli ali zelen oddih.

  Vreme

  Danes

  Rogla – Pohorje

  27°


  • Fri

   29°
  • Sat

   32°
  • Sun

   34°

  Širše območje Rogle – Pohorje poleg smučarskega centra združuje bližnje Zreče, Slovenske Konjice, Oplotnico in Vitanje. Ponaša se s številnimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi.

   

  V smučarskem centru Rogla je živo tako poleti kakor pozimi. Nahaja se na nadmorski višini okoli 1500 m in velja za naravno – klimatsko zdravilišče. Rogla je priljubljena destinacija med mnogimi vrhunskimi športniki, ki tukaj opravijo višinske priprave. Pozimi tu potekajo tudi mednarodna tekmovanja v teku na smučeh in deskanju na snegu.

   

  Posebna atrakcija je Pot med krošnjami. 560 m dolga ponuja posebno doživetje narave, saj se dvigne visoko med krošnje, na 37 m visokem razglednem stolpu pa ponuja 360 stopinjski pogled čez Pohorje.

   

  Če vam ostane kaj časa, se podajte v Oplotniški Vintgar pri kraju Oplotnica. Oglejte si samostan iz 12. stoletja Žičko Kartuzijo ali renesančni dvorec Trebnik.

  Ko sprehod med krošnjami postane resničnost

  Rogla se ponaša s številnimi naravnimi znamenitostmi in neokrnjeno naravo, ki se razprostira na nadmorski višini 1.500 m.

  Aktivno na Rogli

  Smučarski center Rogla obiskujejo tako smučarji, kakor deskarji na snegu in tekači na smučeh. Pozimi deluje tudi snežni park in sankališče. Smučišče je priljubljeno med družinami, saj omogoča enostaven dostop z avtomobilom neposredno na smučišče.

   

  Poletno pohodništvo po okoliških hribih pozimi nadomestita krpljanje in zimski pohodi. Pobočja niso prestrma, prekriva jih gost gozd. Mnoge gozdne poti so primerne tudi za tek.

   

  Pohorski pragozd, idilične gorske poti in cestni vzponi so od pozne pomladi do jeseni tako mamljivi, da se jim ljubitelji kolesarjenja ne morejo upreti. Če pa hrepenite po resničnem kolesarskem adrenalinu, zavijte v Bike park Rogla in se spustite po eni od šestih prog.

   

  Poleg mednarodnih tekmovanj v snowboardu in teku na smučeh je na Rogli in okolici živahno tudi sicer.

  Aktivno na Rogli v vseh letnih časih

  Zimska avantura za vso družino! Smučišče Rogla in Terme Zreče.