Doživetja

V zrak med oblake

  Aktivnosti v zraku

  Pogled na Slovenijo z neba je čudovit.

  Jadralni padalci, zmajarji, padalci, piloti jadralnih in športnih letal ter vsi, ki so že izkusili vožnjo z zračnim balonom lahko potrdijo, da je pogled na Slovenijo iz neba resnično čudovit.

  Jadralno padalstvo in zmajarstvo

  V Sloveniji boste našli več kot 200 vznemirljivih vzletišč in pristajališč za jadralne padalce in zmajarje. Spustite se s katerega od slovenskih vrhov in uživajte ob pogledih, ki se odpirajo pod vami. Sami ali v tandemu z izkušenim inštruktorjem. Če letite sami, potrebujete licenco za samostojno letenje. To lahko pridobite tudi v Sloveniji, pri licenciranih ponudnikih.

  Jadralni padalec nad pobočji Krna

  Dolina reke Soče, Bohinj in Vipavska dolina sodijo med najprivlačnejše destinacije, ki ponujajo največ užitkov v zraku. Slednja je zanimiva tudi zaradi dolge sezone, letalnih je namreč kar 300 dni na leto. Priljubljenih vzletišč je veliko. Odpravite se na Stol, Vogar nad Bohinjskim jezerom, Kobal pri Tolminu, Kovk nad Ajdovščino ali Kriško Goro. Zanimiva vzletišča boste našli tudi na nekaterih slovenskih smučiščih, na primer na Krvavcu, Voglu, na Cerknem, Soriški Planini, Golteh in Pohorju.

  Športno letalo

  Z letalom in padalom

  Skok s padalom, samostojno ali v tandemu, si lahko privoščite v naših letalskih centrih ali v športnih letališčih v Mariboru, Bovcu, Lescah, Portorožu, Murski Soboti in Slovenj Gradcu. Če vam padalo ne odgovarja, pa vas vseeno vleče v višino, si privoščite panoramski ali akrobatskim polet z letalom. Eksplozija adrenalina zagotovljena!

  Z balonom v nebo

  Balonarstvo

  Balone, ki krasijo nebo, boste najpogosteje lahko opazovali v Ljubljanski kotlini, v okolici Celja, Novega mesta, Cerknice ter v ravninskem Pomurju.

   

  Če vas mika polet z balonom, je na voljo več licenciranih ponudnikov, ki opravljajo polete z baloni. Poleti se izvajajo samo ob ustreznih vremenskih razmerah, poleti najpogosteje zgodaj zjutraj in pred sončnim zahodom, pozimi pa tudi med dnevom.

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti.

  Dogodki