Doživetja

Po Sloveniji med hribi vse do morja

  Kolesarjenje

  Daljinske kolesarske poti

  Daljinske kolesarske poti se vijejo od severa do juga, od vzhoda do zahoda. Prekolesarite Slovenijo po dolgem in po čez.

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti.

  Top 4

  Top daljinske poti

  Rateče – Kranjska Gora - Jesenice
  Dravska kolesarska pot
  Parenzana

  Pot ob Muri

  Obrečna kolesarska pot ob reki Muri se začne v Avstriji, kjer reka izvira. Na kolo lahko sedete že v narodnem parku Visoke Ture. Pot spremlja reko Muro mimo Gradca in prestopi na slovensko stran proti Pomurju. Pot se konča na Hrvaškem, ob izlivu reke Mure v Dravo. Naravne lepote in ležerni utrip, ki ga je moč začutiti v Pomurju, prepričata mnoge kolesarske navdušence, da se radi odločajo za to pot. K priljubljenosti zagotovo pripomore tudi pregovorna gostoljubnost domačinov ter lokalna kulinarika in vina, ki jih pridelujejo na okoliških gričih.

  Rateče – Kranjska Gora - Jesenice

  Če si želite nezahtevnega kolesarjenja v idilični alpski pokrajini, bo ta daljinska pot kot nalašč za vas. Pot vas vodi od Rateč, skozi Kranjsko Goro, mimo Gozd Martuljka do alpske vasice Mojstrana. Slikovita pot poteka čez številne mostove, po opuščeni železniški progi in je skoraj v celoti ločena od motornega prometa. Na nezahtevni poti najdete počivališča in številne okrepčevalnice, zato je zelo priljubljena tudi med družinami z manjšimi otroci.

  Dravska kolesarska pot

  Dravska kolesarska pot je del mednarodne poti, ki se začne ob izviru reke Drave v Italiji, nadaljuje po Avstriji, Sloveniji in zaključi na Hrvaškem. Reki sledi vseh 710 km do njenega izliva v Donavo. Slovenski del Dravske kolesarske poti je dolg 129 km. Večinoma vodi po manj prometnih lokalnih cestah, delno pa tudi po urejenih kolesarskih poteh in stezah. Primeren je za dobro pripravljene rekreativne kolesarje, saj je potrebno premagati vzpon med Podvelko in Lovrencem na Pohorju. Priporočljiva je uporaba treking ali gorskih koles.

  Parenzana

  Znamenita obalna pot Parenzana, imenovana tudi Pot zdravja in prijateljstva - je speljana po nekdanji ozkotirni železniški progi med italijanski Trstom in Porečem na Hrvaškem. Nekdaj so jo uporabljali za prevoz kmetijskih izdelkov, ki v rodovitni Istri dobro uspevajo. Celotna trasa meri 130 km in doseže 1080 metrov višinske razlike. Slovenski del poti pelje ob obali, zavije med vinograde, delno je speljana skozi opuščene predore. Je nezahtevna in idealna za družinski izlet ali sproščeno druženje na kolesu pa tudi peš. Milo submediteransko podnebje, značilno za slovensko obalo, omogoča kolesarjenje v vseh letnih časih.

  S kolesom čez Brda