Doživetja

Na kolo

  Kolesarjenje

  Na kolesu boste Slovenijo doživeli z vsemi čuti

  Se navdušujete nad vrtenjem pedalov? Niste edini. Tudi mi radi poganjamo pedale. Kolo je prava izbira za spoznavanje naših naravnih lepot, lokalnega utripa, zgodovinskih in kulturnih posebnosti. Lepo urejene, raznolike kolesarske poti ponujajo terene za kolesarske navdušence vseh vrst.

   

  Pri nas rade kolesarijo družine z majhnimi otroki. Na asfaltu se preizkušajo privrženci cestnega kolesarjenja, na gozdnih poteh in v kolesarskih parkih pa treking in gorski kolesarji, ljubitelji adrenalina in pospešenega srčnega utripa.  Resnični kolesarski navdušenci se bodo podali po daljinskih kolesarskih poteh.

  Cycling in Slovenia

  S kolesom čez drn in strm

  Slovenija je priljubljena kolesarska destinacija, izjemna lega in razgiban teren privabljata cestne in gorske kolesarje.

  Kam se boste podali?

  Izberite kolesarsko pot ali regijo, ki vam je blizu. Vendar pozor. Slovenija je majhna država in pri nas je vse blizu. Če se vam ljubi, lahko vsak dan izberete drugo slovensko regijo in tam spoznate najlepše kolesarske poti. Na vzhodu in jugu vzhodu je relief pretežno ravninski in gričevnat, posejan z vinogradi in gozdovi. Proti severozahodu se svet začne dvigati in prehaja v predalpsko hribovje in naprej v naše čudovite Alpe. Osrednjo Slovenijo zaznamuje ljubljanska kotlina, ki prehaja v hribovito sredogorje. Kras in mediteranska Slovenija sta v vseh pogledih nekaj resnično posebnega in več kot primerna za kolesarjenje.

  Kolesarski parki na Pohorju in Rogli

  Tudi podnebje je prijazno do kolesarjev. Na Krasu in Istri lahko kolesarite v vseh letnih časih, drugod po Sloveniji pa se kolesarska sezona začne aprila in konča novembra.

  Dirka po Sloveniji
  4. etapa dirke po Slovenij, Goriška Brda

  Slovenija kolesari

  Priljubljenost kolesarjenja v Sloveniji se kaže tudi na številnih kolesarskih rekreativnih prireditvah, ki preraščajo v prave kolesarske praznike. Maraton Franja, Soča Outdoor, Istrski kolesarski maraton, Bled Bike Festival, Bike festival Pohorje, Black Hole Bike festival, Na Vršič s cestnimi ali Pony kolesi so samo nekateri od njih.

   

  Poleg rekreativnih dogodkov po slovenskih cestah in gozdnih poteh kolesarijo tudi profesionalci. Dirka po Sloveniji pridobiva iz leta v leto vse večjo veljavo v mednarodnem kolesarskem svetu.

   

  Profesionalni tekmovalci se merijo tudi na Maratonu Franja, gorski kolesarji pa na mednarodnih tekmah na Pohorju.

   

  Se vidimo?

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti.