Doživetja

Naj se pustolovščina začne ...

  Adrenalinska doživetja

  Pospešite svoj srčni utrip. Pridružite se nam na nepozabni dogodivščini v adrenalinskem ali pustolovskem parku.

  Vabljeni, da preizkusite svoj pogum in trdnost duha. Si upate? Pri nas najdete raznolike adrenalinske in pustolovske parke, ki vam bodo še dolgo ostali v spominu. Prav vsem pa je skupno to, da jih obdaja čudovita narava.

  Adrenalinski park za otroke na Krvavcu

  Adrenalinski park Krvavec

  Iz ptičje perspektive

  Zipline ali spuščanje po jeklenih vrveh, napeljanih z enega brega na drugega, postaja pravi hit, tako med adrenalinskimi odvisniki, kot tudi med družinami. Adrenalinska eksplozija ob drvenju po jeklenici bo nepozabna tudi zaradi nevsakdanjih pogledov.

   

  Resnično spektakularen zipline park najdete nad Bovcem. Adrenalinska vožnja, ki poteka 200 m nad tlemi, je dolga kar 2,4 km in velja za eno najdaljših v Evropi. Pri spustih boste dosegali hitrosti do 60 km/h, okrog in okrog pa vas bodo obkrožali dih jemajoči panoramski razgledi na dolino Soče in vrhove Julijskih Alp.

   

  Dolina v svojih skritih soteskah skriva še več adrenalinskih atrakcij. Zipline v soteski Učja tako ponuja deset jeklenic v skupni dolžini 4,5 km, po katerih se spuščate 200 m nad tlemi. Če se še niste uspeli navdušiti, vam ponujamo tole: po jekleni vrvi se zapeljite med dvema dva tisočakoma – Kaninom in Rombom.  3,2 km dolg spust po petih jeklenicah vas zagotovo ne bo pustil ravnodušnih, k čemur bodo zagotovo pripomogli veličastni pogledi na dolino Soče.

   

  Za še več adrenalina, obiščite Solkan v Dolini Soče, kjer vas čaka bungee jumping iz solkanskega mostu.

  Spust po jekleni vrvi – Zipline

  Poletite

  Na drugi strani Julijcev, v nordijskem centru Planica, je po smučarski skakalnici velikanki speljan najstrmejši zipline na svetu. Če želite podoživeti občutke, ki prevevajo smučarske letalce na vzletišču te veličastne skakalnice, bo ta zipline pravi za vas. Na 566 m dolgem spustu, boste v nekaj sekundah dosegali hitrosti do 85 km/h.

  Nordijski center Planica

  Jeklenicam se lahko prepustite tudi v okolici Bleda. Na ziplinu Dolinka na petih jeklenicah v skupni dolžini 2,4 km petkrat prečkate reko Savo Dolinko in uživate v idiličnih razgledih.

   

  V Bohinjski dolini, v bližini Bohinjske Bistrice, se po petih jeklenicah spuščate v zavetju bujnih gozdov, za piko na i pa poskrbi še varen prosti pad z 10 metrov, s katerim se spust zaključi.

  Spust po jekleni vrvi – Zipline

  Zabava, adrenalin in sprostitev

  Preizkusite svoje gibalne spretnosti, ravnotežje in strah pred višino. Adrenalinski parki ponujajo vse to na varen in sproščujoč način. Mehka kolena in pospešen srčni utrip vam bosta pognala kri po žilah in vas napolnila z novo energijo.

   

  Ob Bohinjskem jezeru se v Adrenalinskem parku Bohinj lahko zagugate na Orjaški gugalnici ali se preizkusite v drugih spretnostih. Zabavno in adrenalinsko je tudi na Bledu v Pustolovskem parku na Straži.

   

  Soča fun park v Solkanu še posebej navdušuje družine, saj združuje pustolovski park in krajši zipline. Na drugi strani Slovenije, v Prekmurju, v Pustolovskem parku Bukovniško jezero lahko plezate po kar 27 m dolgi plezalni poti. Otroci so navdušeni tudi nad bližnjim Doživljajskim parkom Vulkanija, ki prikazuje nastanek zemlje in geološke zanimivosti.

  Adrenalinski park

  V adrenalinski park

  V Adrenalin parku Menina, ki ga najdete v neokrnjeni naravi tik ob reki Savinji, bodo uživali tako otroci kot odrasli. Poleg plezalnega poligona dveh težavnostnih stopenj vas čaka 300 m zip line proge. Odlično urejen kamp Menina, kjer se adrenalinski park nahaja, nudi tudi številne druge aktivnosti in je odlična izbira za družine in ljubitelje adrenalina.

   

  Le streljaj od prestolnice, na krasnem Krvavcu, poleti poleg rogoviljenja pastirskih škratov, neokrnjene narave in dih jemajočih razgledov, kri po žilah požene najvišje ležeči adrenalinski park v Sloveniji. Dozo adrenalina boste lahko užili v Poletnem parku Krvavec z kar sedmimi aktivnimi doživetji. Le ta ponuja možnost igre, aktivnega preživljanja prostega časa in celodnevne zabave na prostem. Namenjen je mladim, individualnim rekreativcem oz. skupinam ter družinam. Vseh 7 različnih aktivnosti, se med seboj dopolnjuje in tako v enem dnevu doživite prav vse.

  Ko preplezate plezalno steno, zadenete z lokom najboljšo točko, premagate celoten pustolovski park z zipline-om, obstanete na slack-u … ste pomislili, da ste doživeli vse? Vašega dneva še zdaleč ni konec. Če ste se do Pustolovskega parka sprehodili, boste sedaj po hribu dol drveli. Kako? Po kamniti stezi z gorskimi go-karti in skiroji.

  Poletni adrenalinski park Krvavec

  Poletni park Krvavec

  Družine rade obiščejo Pustolovski park GEOSS v geografskem središču Slovenije. Plezanje visoko v krošnjah dreves je nepozabno doživetje.

   

  Pustolovskem parku Celjska koča vam bo kri po žilah pognal ‘Monkey tree’. Nedaleč od gradu Otočec lahko adrenalinska doživetja med krošnjami dreves izkusite v Pustolovskem parku Otočec.

   

  Če vam ob ogledu Postonjske jame ostane še kaj časa za zabavo, zavijte v Pustolovski park Postojna. V okolici Maribora sta zanimiva Pustolovski park Betnava na Pohorju in Pustolovski park Vurberk.

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti.