Preletite nebo z balonom.

  Polet z balonom na topli zrak, preletite nebo.

  Si želite pogled na slovenske kraje iz zraka? Poletite v nebo med ptice kar z balonom na topli zrak.

  Privoščite si polet z balonom čez vasi, gozdove, pašnike in uživajte v pomirjujočem pogledu na pokrajino pod vami. Zračni baloni pogosto krasijo naše nebo, najpogosteje v Ljubljanski kotlini, v okolici Celja, Novega mesta, Cerknice in v Pomurju.

  Pogled z balona

  Kdaj letimo z balonom?

  Po navadi videvamo balone na nebu zgodaj zjutraj ali zvečer. To velja predvsem za toplejše mesece, ko se ozračje hitro segreva in so tik po sončnem vzhodu in tik pred sončnim zahodom ustvarjeni optimalni pogoji za letenje. Pozimi, ko je termična aktivnost majhna, pa lahko letimo z balonom ves dan.

  Prelet Ljubljane z balonom

  Kaj pa vreme?

  Ko dežuje, sneži ter ali se pripravlja na nevihto, letenje ni mogoče. Izogibamo se tudi letenju, ko je veter pri tleh močnejši od 3 m/s in kadar so sunki vetra več kot 5 m/s močnejši od povprečne hitrosti vetra. Končno odločitev glede poleta daje pilot, ki pozorno spremlja dogajanje na nebu.

  Ljubljansko barje iz balona

  V poletnih mesecih letimo z balonom uro po sončnem vzhodu in uro pred sončnim zahodom.

  Kateri letni čas je najprimernejši?

  Vsak letni čas daje poletu z balonom svojevrsten pečat. Pomlad zaznamuje brsteča narava, poletje bujna polja, zeleni gozdovi in travniki, jesen čudovite jesenske barve, pozimi pa sneg, ivje in zimske meglice. Vsak letni čas je, ko ga opazujemo iz balona, čudovit in neponovljiv.

  Letenje z balonom je ena izmed najbolj varnih oblik letenja.