Termalna Panonska Slovenija

Knežje mesto številnih outdoor priložnosti

Termalno-panonska Slovenija

  Celje

  Sledite zgodbam celjske zgodovine, izgubite se v mestnem vrvežu ali se podajte po aktivna doživetja v zeleno naravo

  Vreme

  Danes

  Celje

  20°


  • Wed

   21°
  • Thu

   21°
  • Fri

   23°

  Celje, nekdanje knežje mesto, leži ob sotočju rek Savinje in Voglajne v Spodnji Savinjski dolini. Celjski grofje, ki so domovali na celjskem gradu, veljajo za eno pomembnejših srednjeveških družin v Evropi. Danes nas na bogato zgodovino spominjajo ohranjene  grajske stavbe in ostanki srednjeveškega obzidja.

   

  Celje je s svojo lego in zeleno okolico odlično izhodišče za aktiven oddih. Odpravite se na bližnjo Celjsko kočo, kjer je na voljo smučišče, letno sankanje, adrenalinski park in kolesarski park ali na katerega izmed oddaljenejših vrhov, ki obkrožajo celjsko kotlino.

  V celjskem mestnem gozdu, ki je prepreden s sprehajalnimi potmi, obiščite največjo drevesno hišo na drevesu. Vodne aktivnosti so na voljo na celjski mestni plaži in na Šmartinskem jezeru.

   

  Aktivno v Celju in okolici

  Pohodnikom, tekačem in kolesarjem na Celjskem ne bo zmanjkalo poti. Odpravite se do Šmartinskega jezera, Starega gradu, Anskega vrha, Kunigunde, Šmohorja, Brnice, Svetine ali Celjske koče. Na Celjski koči si kolesa lahko tudi izposodite.

   

  Kaj pa pozimi? Na Celjski koči lahko pozimi smučate na manjšem smučišču, v Celju in okolici so ob ugodnih snežnih razmerah urejene proge za tek na smučeh.

   

  Mestna plaža ob Savinji privlači kopalce. Savinja je primerna tudi za ljubitelje veslanja (kajak ali kanu) na divjih vodah. V središču Celja ob reki Savinji deluje moderni kajakaški center.

   

  Če imate raje mirnejše vode, se odločite za veslanje po Šmartinskem jezeru. Tako Savinja kakor Šmartinsko jezero pa sta priljubljeni med ribiči.