Rafting

Doživetja

Adrenalinski spust po rečnih brzicah

  Vodna doživetja

  Rafting

  Željni adrenalina in zabave? Sedite v gumenjak in se prepustite tokovom najlepših slovenskih rek. Rečne brzice vas bodo odnesle v nepozabno doživetje.

  Rafting na reki Soči, Dolina Soče

  Rafting na reki Soči, Dolina Soče

  Rafting v Dolini Soče

  Soča je s svojo edinstveno barvo zagotovo ena najlepših slovenskih rek. Svojo strugo je vklesala skozi vznožja čudovitih gora in oblikovala dolino, ki je bila za leto 2021 uvrščena med deset najboljših evropskih destinacij, zaradi njene pravljične podobe pa so hollywoodski ustvarjalci tam posneli filmsko uspešnico Zgodbe iz Narnije: Princ Kaspijan. Tudi vi na reki Soči lahko doživite nepozabno pustolovščino. Naj bo gumenjak vaš konj in veslo vaš meč in z njima premagajte divji rečni tok.

   

  Rafting na reki Soči je ob ustreznem vodostaju in spremstvu vodnika primeren za vse generacije in spada med pet najlepših slovenskih doživetij. Desetkilometrski spust po reki med naseljema Log Čezsoški in Trnovo ob Soči traja od 2 do 3 ure.

  Rafting na Savi Bohinjki

  Rafting na Savi Bohinjki

  Rafting na Savi Bohinjki in Savi Dolinki

  V Alpski Sloveniji izvirata še dve kristalno čisti reki. Sava Bohinjka se izliva iz Bohinjskega jezera, Sava Dolinka pa priteče iz tal v naravnem rezervatu Zelenci v bližini Kranjske Gore. Med Bledom in Radovljico se združita v reko Savo, najdaljšo slovensko reko.

   

  Rafting na Savi Bohinjki je možen na zgornjem in spodnjem delu reke. Zgornji del se začne na mirni gladini Bohinjskega jezera, nato pa sledi šestkilometrski spust po reki do Bohinjske Bistrice. Spodnji del, ki je prav tako dolg 6 kilometrov, se začne v strugi med Bledom in Bohinjem in konča pri Bohinjski Beli. Najprimernejše obdobje za spuste z navadnimi gumenjaki (6 – 8 oseb) po Savi Bohinjki je spomladi in jeseni, s posebnimi gumenjaki (2 – 3 osebe) pa je spust možen tudi ob nizkem vodostaju poleti.

   

  Če boste izbrali rafting na Savi Dolinki, vas bodo brzice nosile do sotočja s Savo Bohinjko in pot končali pri Fuxovi brvi pri Radovljici ali nadaljevali po bolj umirjenem toku reke Save. Če vam bo na koncu še manjkalo adrenalina, se lahko spustite tudi po jeklenici.

   

  Za organizacijo raftinga na obeh rekah bodo poskrbele številne agencije v Radovljici, v Bohinju in na Bledu.

  Rafting na reki Savinji

  Rafting na reki Savinji

  Rafting na reki Savinji

  V spremstvu usposobljenih vodnikov se lahko poženete tudi po brzicah reke Savinje, ki s slapom Rinka izvira v Logarski dolini. Rafting na reki Savinji je odlična popestritev počitnic v tem delu Alpske Slovenije.

  Rafting na Savi Bohinjki

  Rafting na drugih rekah

  Z gumenjakom se lahko spustite tudi po bolj umirjenih rekah Kolpa, Mura in Krka, a pri tem vseeno doživite zadostno mero adrenalina.

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času na pravi poti.