Alpska Slovenija

Naj se avantura prične

Alpska Slovenija

  Kranjska Gora

  Slavo Kranjske Gore so širom po svetu ponesli alpsko smučanje in Planiški smučarski poleti.

  Vreme

  Danes

  Kranjska Gora


  • Mon

  • Tue

  • Wed

  Priljubljeno smučarsko središče Kranjska Gora leži na severozahodu Slovenije, na tromeji z Avstrijo in Italijo, ob vznožju Julijskih Alp in Karavank.

   

  Gorska kulisa, ki obkroža Kranjsko Goro, bo v vas pustila nepozaben pečat, ne glede na to, kaj boste tu počeli in v katerem letnem času jo boste obiskali. Živahno je tako pozimi kakor tudi poleti, ko pridejo na svoj račun pohodniki, kolesarji in ljubitelji adrenalina. V Zelencih pri Podkorenu izvira Sava Dolinka, eden od dveh krakov reke Save, najdaljše reke v Sloveniji. Sava s pritoki je prava priložnost za številne vodne športe. Naj se avantura prične!

  Kranjska Gora v sliki

  Slikovita pokrajina, ki z zelenimi gozdovi, mogočnimi gorami in drugimi naravnimi lepotami navdihuje v vseh letnih časih.

  Aktivno v Kranjski Gori

  Zimski športi vabijo. Izbirate med smučanjem, deskanjem na snegu, teku na smučeh in celo smučarskih skokih. V okolici Kranjske Gore najdete tudi odlična več kilometrska sankališča. Dolina Tamar in Mojstrana ponujata obilo priložnosti za ledno plezanje.

   

  Tudi v toplejših mesecih je pestro. Na voljo je dovolj pohodniških poti za vse okuse, od rekreativnih pohodov do resnih planinskih in plezalnih tur. Zadovoljni bodo tudi tekači, tako tisti, ki imajo raje ravnine, kakor tudi pristaši gorskega teka. Poskrbljeno je tudi za resnejše hribolazce: na račun bodo prišli tako športni plezalci kakor ljubitelji zavarovanih pohodniških poti, ki jim pravimo tudi ferate.

   

  Okolica Kranjske Gore je prepredena s kolesarskimi potmi. Vajeni strmin in gorskega kolesarjenja se lahko spuščajo v kolesarskem parku. Poskrbljeno je tudi za najmlajše, ki prve izkušnje pridobivajo v otroškem bike parku.

   

  Jadralni padalci se spuščajo z vzletišča Grpišce in drugih vrhov. Če ne upate sami, se podajte v tandemu. Ali pa pridobite prve izkušnje na višini na zip line-u.

   

  Na ribolov se odpravite na Savo Dolinko, ki teče ob glavni cesti od Podkorena do Mojstrane. Z ribolovno dovolilnico lahko muharite na šarenko, potočnico in zlatovčico.

   

  Kranjska Gora je živa skozi vso leto. Najbolj bučno je, ko potekajo tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju in smučarskih skokih v Planici.