Alpska Slovenija

Podoba raja v osrčju Alp

Alpska Slovenija

  Bled

  Bled, z znamenitim Blejskim jezerom, je poleg prestolnice Ljubljane, najbolj obiskana turistična destinacija pri nas. Zasluženo!

  Vreme

  Danes

  Bled

  15°


  • Wed

   16°
  • Thu

   17°
  • Fri

   20°

  Julijske Alpe se tu bohotijo v vsej svoji lepoti. Številne vzpetine in vrhovi, skrite soteske in seveda Blejsko jezero. Na sredini jezera je slikovit otoček s cerkvico, do katerega vas odpeljejo s tradicionalnim čolnom, pletno. 135 metrov visoko nad jezerom na pečini pa kraljuje Blejski grad. Bled je odlično izhodišče za raziskovanje okoliških vasic, prav tako se je vredno podati na planoto Pokljuka. Priložnosti za raziskovanje in pohajkovanje ne manjka.

   

  Obvezno obiščite sotesko Vintgar. Zarezana med navpične stene, ki jih je izdolbla reka Radovna, vas bo navdušila s slapovi, tolmuni in brzicami. Se vidimo na Bledu!

  Bled, ikona slovenskega turizma

  Slikovit in pravljičen pogled na jezero z otočkom in starodavnim gradom navduši vsakega obiskovalca. Očaral bo tudi vas!

  Aktivno na Bledu

  Čolnarjenje, plavanje, vožnja s kanujem, SUP, vožnja s pletno in potapljanje v blejskem jezeru. Raftanje in vožnja s kanujem po Savi Bohinjki. Ponudba vodnih aktivnosti je pestra.

   

  Blejsko jezero in bližnje reke privlačijo tudi ribiče. Izbirate lahko med klasičnim ribolovom in muharjenjem. Ne pozabite na ribolovno dovolilnico.

   

  Bled ponuja slikovite sprehajalne poti okrog jezera ter na bližnji visokogorski planoti Pokljuka.

   

  Ob jezeru lahko lagodno kolesarite ali raziskujte bližnje alpske vasice. Zadovoljni bodo tudi gorski kolesarji.

   

  Tudi pozimi je na Bledu aktivno. Drsanje na zaledenelem jezeru, sankanje, smučanje na katerem od bližnjih smučišč … Zimska idila zagotovljena.

   

  Otroke peljite v pustolovski park, na poletno sankanje, skupaj se podajte po sprehajalnih poteh ali na kopanje.

   

  Igralci golfa so zagotovo že slišali za znamenito blejsko igrišče. Zgradili so ga leta 1937 na pobudo jugoslovanske kraljeve družine Karađorđević. Najstarejše in največje igrišče v Sloveniji velja za eno najlepših v Evropi.

   

  Kulturne, zabavne in športne prireditve potekajo vse leto.