Alpska Slovenija

Idilična pokrajina z izjemno naravno kuliso

Alpska Slovenija

  Zgornja Savinjska dolina

  Če želite doživeti tipično alpsko pokrajino, pridite v Zgornje Savinjsko dolino.

  Vreme

  Danes

  Zgornja Savinjska dolina

  25°


  • Tue

   27°
  • Wed

   19°
  • Thu

   21°

  Zgornja Savinjska dolina obsega Kamniško-Savinjske Alpe z alpskimi dolinami Matkov kot, Robanov kot, Logarsko dolino, del Karavank z Olševo in visoke alpske kraške planote Golte, Menina planina in Dobrovlje.

   

  V Zgornji Savinjski dolini vam ne bo dolgčas ne glede na to, kdaj jo obiščete. In če se ne morete odločiti, kaj bi si ogledali, se odločite za krajinski park Logarska dolina. Mnogi jo razglašajo za eno najlepših alpskih dolin v Evropi. Obiščite jo, oglejte si slap Rinka in se povzpnite do Potočne Zijalke, kjer je domoval že pračlovek.

   

  Obvezno se podajte tudi po Solčavski panoramski cesti, poti najlepših razgledov ali obiščite krajinska parka Robanov kot in Golte. Če si želite pod zemljo, pa obiščite Snežno jamo. Najvišja ležeča turistična jama v Sloveniji, stara od 10 do 12 milijonov let, bo pravo razodetje za vse ljubitelje podzemnega sveta. Ne pozabite na topla oblačila!

   

  Poseben pečat področju daje bistra zelena reka hudourniškega značaja Savinja. Od Logarske doline do Ljubnega teče 20 km skozi skalne tesni in čudovite soteske.

  Dolina, ki jo je oblikoval led in voda

  Le kdo ne pozna slikovite Logarske doline, ki velja za eno najlepših ledeniških dolin v Evropi in največjega slapa v Sloveniji, Slap Rinka.

  Aktivno v Zgornje Savinjski dolini

  Pozimi lahko smučate na Golteh, se preizkusite v turni smuki in zimskem pohodništvu. V dolini je priljubljen tek na smučeh.

   

  Hribi v Zgornje Savinjski Savini kar vabijo, da se povzpnete na njih. Poleg visokogorja je tukaj široka paleta sredogorskih vrhov, ki so med pohodniki najbolj priljubljeni.

   

  Če greste raje na kolo, se odpravite na družinski kolesarski izlet v Logarsko dolino. Gorski kolesarji pa na Golte, kjer se lahko preizkusite tudi v Bike Parku ali na Smrekovec.

   

  Vodni športi: Priporočamo rafting in kajak na reki Savinji. Reka Savinja je polna rib, zato bodo na svoj račun prišli tudi ribiči.