Panoramski pogled na Radovljico

Alpska Slovenija

Sladka Radovljica

Alpska Slovenija

  Radovljica

  Simpatično srednjeveško mesto z razgibano okolico in razgledi na Alpe slovi po bogati čebelarski tradiciji, Festivalu čokolade in drugih zanimivih dogodkih ter vrhunski kulinariki.

  Vreme

  Danes

  Radovljica

  24°


  • Tue

   25°
  • Wed

   17°
  • Thu

   20°

  Radovljica se nahaja na Gorenjskem, v bližini Bleda in Triglavskega narodnega parka. Velja za eno najlažje in najhitreje dostopnih destinacij v Sloveniji. Odlična lega in ugodno vreme predstavljata odlično izhodišče za raznovrstne aktivnosti in izlete. Obiščite simpatično staro mestno jedro, ki ga krasijo slikovite meščanske hiše v katerih danes domujejo muzeji in vrhunska kulinarika.

  Razgibana okolica ponuja odlične pohodniške in kolesarske poti različnih zahtevnosti, prav vse pa vas bodo nagradile s čudovitimi razgledi. Družinam z majhnimi otroki so na voljo zanimive tematske poti in barvna paleta družinskih doživetij. Poiščite svojo dogodivščino in ustvarite dragocene spomine v očarljivi pokrajini, v katero se boste vedno radi vračali.

  Utrinki iz Radovljice

  Očarljivo mestece je zraslo na rečnih terasah v bližini sotočja Save Bohinjske in Save Dolinke. Zaradi bogate čebelarske tradicije in Festivala čokolade, velja za najslajše slovensko mesto.

  Aktivno v Radovljici

  Odpravite se na odkrivanje podeželja in kulturne dediščine s kolesom. Kolesarjenje po dobro označenih manj prometnih stranskih cestah vas skozi čudovito naravo in tradicionalne vasice pripelje h gradovom, prikupnim cerkvicam ali na sloviti Bled. Radovljico in Bled povezuje kolesarska steza.

   

  Vsem, ki okolico raje raziskujete peš,  je na voljo bogat izbor poti, različnih dolžin in naklonov. Lahkotne tematske poti vodijo skozi gozdove, preko cvetočih travnikov in ob vodotokih. Planinske poti vas popeljejo na planine in razgledne vrhove Karavank in Jelovice. V bližini se nahajajo tudi biseri Triglavskega narodnega parka, do katerih se lahko odpravite na različne načine, tudi po priljubljeni daljinski poti Juliana trail, ki poteka skozi Radovljico.

   

  Radovljica z okolico navdušuje tudi ljubitelje vodnih aktivnosti in ribiče.