Panoramski pogled na Radovljico

Alpska Slovenija

Sladka Radovljica

Alpska Slovenija

  Radovljica

  Srednjeveško mesto z obrambnim jarkom in z razgledi na Alpe goji dolgoletno tradicijo čebelarstva, znano je tudi po festivalu čokolade.

  Vreme

  Danes

  Radovljica

  29°


  • Tue

   24°
  • Wed

   26°
  • Thu

   24°

  Radovljico najdemo na Gorenjskem, natančneje na severozahodnem robu Ljubljanske kotline. Zrasla je na rečnih terasah nad sotočjem Save Bohinjke in Save Dolinke. Zadnja leta pa je vse bolj prepoznana tudi po festivalu čokolade. Odlična lega in veliko sončnih dni sta odlično izhodišče za tekače, kolesarje in ribiče.

  Utrinki iz Radovljice

  Radovljica je mestece, ki je zraslo na rečnih terasah nad sotočjem Save Bohinjke in Save Dolinke. Prepoznano je po festivalu čokolade.

  Aktivno v Radovljici

  S kolesom raziskujte podeželje in kulturno dediščino. Po manj prometnih stranskih cestah se zapeljite h gradovom, prikupnim cerkvicam ali na sloviti Bled. Lesce in Bled povezuje kolesarska steza.

   

  Z nahrbtnikom na rami se podajte na Pastirsko pot Begunje ali odkrivajte grajske ruševine na Lambergovi poti Begunje. Skozi Radovljico poteka tudi daljinska pot okrog Julijskih Alp – Juliana.

   

  V revirju, s katerim upravlja Ribiško društvo Radovljica, bodo prišli na svoj račun ribiči: v tamkajšnjih rekah živijo prelepe potočnice, lipani in šarenke.

   

  Sladka Radovljica? Obiščite Festival čebelarstva in Festival čokolade.