Panoramski pogled na Radovljico

Alpska Slovenija

Sladka Radovljica

Alpska Slovenija

  Radovljica

  Slikovito zgodovinsko mesto na pragu Julijskih Alp slovi po bogati čebelarski tradiciji, Festivalu čokolade in vrhunski kulinariki.

  Vreme

  Danes

  Radovljica

  25°


  • Fri

   28°
  • Sat

   30°
  • Sun

   32°

  Radovljica, mesto na pragu Julijskih Alp, v neposredni bližini Bleda, velja za najbolj sončno mesto na tem območju. Srce in dušo mesta predstavlja Linhartov trg, ki ga obkrožajo očarljive hiše iz 16., 17. in 18. stoletja, danes dom zanimivih muzejev, gostoljubnih restavracij in rokodelskih delavnic. Sprehod po trgu vabi k potovanju skozi zgodovino, ob koncu pa se odpre spektakularen razgled na slikovito dolino reke Save in mogočne Julijske Alpe.

   

  Radovljico z okolico odlikujejo odlične prometne povezave, čudovita narava in bližina atrakcij, zato je že od nekdaj priljubljeno izhodišče za kolesarske in pohodniške izlete oz.  vse, ki imajo radi dogodivščine na prostem. Utrip kraja bogatijo številni dogodki, ki se tukaj odvijajo preko celega leta. Med najbolj odmevnimi je Festival čokolade, ki vsako leto aprila privabi obiskovalce v objem sladkih užitkov.

  Sladki pozdravi iz Radol'ce

  Pristno sladka doživetja na pragu Julijskih Alp.

  Aktivno v Radovljici

  Odpravite se na odkrivanje podeželja in kulturne dediščine s kolesom. Kolesarjenje po dobro označenih manj prometnih stranskih cestah vas skozi čudovito naravo in tradicionalne vasice pripelje h gradovom, prikupnim cerkvicam ali na sloviti Bled. Radovljico in Bled povezuje kolesarska steza.

   

  Vsem, ki okolico raje raziskujete peš,  je na voljo bogat izbor poti, različnih dolžin in naklonov. Lahkotne tematske poti vodijo skozi gozdove, preko cvetočih travnikov in ob vodotokih. Planinske poti vas popeljejo na planine in razgledne vrhove Karavank in Jelovice. V bližini se nahajajo tudi biseri Triglavskega narodnega parka, do katerih se lahko odpravite na različne načine, tudi po priljubljeni daljinski poti Juliana trail.

   

  Družinam z majhnimi otroki je poleg tematskih poti na voljo barvna paleta družinskih doživetij v muzejih in na prostem. Radovljico lahko raziskujejo tudi skozi zabavno in poučno družinsko dogodivščino S čebelico po Radovljici, med katero bodo na štirih interaktivnih točkah spoznavali svet čebel, po uspešno opravljenih nalogah pa jih čaka sladko presenečenje!

  V poletnih mesecih osvežitev ponujajo vodena vodna doživetja na reki Savi, medtem ko je v zimskem času mesto odlična izhodiščna točka za obisk okoliških smučišč.

   

  Prireditve: Festival čokolade, Festival Okusi Piva, Festival Avsenik, Festival Radovljica, Kulinarična jesen z Okusi Radol’ce, December na trgu, koncerti in številne druge prireditve bogatijo obisk Radol’ce v vseh letnih časih.