Sproščanje adrenalina na reki Soči

Alpska Slovenija

V družbi smaragdne lepotice

Alpska Slovenija

  Dolina Soče

  Poleg smaragdne reke vas bodo navdušila adrenalinska doživetja, ki dolino uvrščajo med najbolj priljubljene outdoor destinacije v Evropi.

  Vreme

  Danes

  Dolina Soče

  25°


  • Fri

   28°
  • Sat

   30°
  • Sun

   32°

  Soča daje neizbežen pečat dolini, tukajšnjim ljudem in mestecem, ki so zrasla ob reki. V Bovcu, majhnem mestu polnem doživetij in adrenalina, boste začutili pravi dopustniški vrvež. Nad mestecem se dviga Kanin, naše najvišje ležeče smučišče. Kobarid, ki leži nekoliko nižje, slovi po kulinariki in največjem evropskem muzeju o 1. svetovni vojni. Če vam je voda v Soči prehladna, se odpravite do toplejše Nadiže. Še nižje po dolini pridete v Tolmin. Tukaj so poletja festivalsko obarvana, saj Tolmin gosti več svetovno znanih glasbenih festivalov. Potekajo na idiličnem sotočju rek Soče in Tolminke.

   

  V dolini se prepletajo submediteransko, alpsko in celinsko podnebje. Poletja so topla, segreje se tudi do 30 stopinj. Zime so, v primerjavi z ostalimi Alpami, mile. Na Kaninskem pogorju pade največ padavin v celi Sloveniji, večinoma v obliki snega med novembrom in marcem. V smaragdno zeleni Soči in njenih pritokih živi avtohtona Soška postrv, ki buri domišljijo ljubiteljem muharjena.

  Pestra paleta doživetij v Dolini Soče

  Za trenutek spustite kontrolo nad sabo in se podajte norim adrenalinskim dogodivščinam na proti. Podajte se med divje valove reke Soče ali premagajte strah pred višino na Ziplinu.

  Aktivno v dolini Soče

  Kajak, raft, kanjoning in hydrospeed na Soči so prava adrenalinska doživetja. Za plavanje je priljubljena reka Nadiža, ki je toplejša od Soče. Zelo priljubljeno je muharjenje na Soči, njenih pritokih in Idrijci.

   

  Tudi v zraku se veliko dogaja. Veriga hribov nad dolino zagotavlja izjemne pogoje za jadralno padalstvo. Ti prihajajo sem iz celega sveta. Pri Bovcu, tik ob reki Soči, se nahaja športno letališče, eno najlepših športnih letališč v Evropi.

   

  Adrenalinski, 3 km dolg zipline nad alpsko dolino Krnica v Kaninskem pogorju, je ena največjih atrakcij v Dolini Soče. 200 m nad tlemi se vam odpirajo čudoviti pogledi na bovško kotlino in dvatisočake.

   

  Pohodniki boste našli številne pohodniške poti različnih težavnosti. Izberite tisto, ki vodi po poteh soške fronte. Ali pa daljinska pot Alpe Adria Trail in Juliana Trail. Alpinisti radi izberejo katerega do visokogorskih vrhov, plezalci pa plezališča za športno plezanje in ferate. Kolesarjem so na voljo poti različnih težavnosti.

   

  Na svoj račun pridejo tudi jamarji. Na Kaninskih podih so vhodi v najbolj globoke jame in jamske sisteme v Evropi.

   

  Smučate lahko na najvišje ležeče slovenskem smučišču Kanin. V nižinskih delih so urejene proge za tek na smučeh.

   

  Priljubljeno Golf igrišče Bovec odlikuje izjemna naravna konfiguracija terena in lepi razgledi.

   

  Najpomembnejši dogodki:  Soča Outdoor Festival, Bovec Maraton, Festival pohodništva, BOFF (Bovec Outdoor Film Festival), Festival kulinarike v Kobarid