Bohinjsko jezero

Alpska Slovenija

Vaša naslednja outdoor destinacija

  Bohinj

  V osrčju Julijskih Alp, v Triglavskem narodnem parku, se raztezata Bohinjska dolina in naše največje naravno sladkovodno jezero, Bohinjsko jezero.

  Vreme

  Danes

  Bohinj

  20°


  • Wed

   21°
  • Thu

   21°
  • Fri

   23°

  Bohinj je prava destinacija za vse outdoor navdušence, pohodnike, alpiniste, kolesarje, ljubitelje vodnih ali zimskih športov. Narava je divja in neokrnjena, možnosti za avanture pa neskončne. Iz doline se izkušeni planinci lahko odpravijo celo na našo najvišjo goro, 2864 m visok Triglav in številne bližnje vrhove. Zadovoljni bodo tudi vsi, ki so jim bližje alpinizem, plezanje ali ferate. Nepozaben bo dan na Voglu, na katerega se povzpnete s kabinsko žičnico. Živahno je tako poleti, kakor pozimi, ko smučate na naravnem snegu. Če raje ostajate v dolini, boste čudovit dan preživeli na sprehodu okoli jezera, ob Savi Bohinjski ali na kolesu. Pozimi pa na tekaških smučeh.

  Razglednica iz Bohinja

  Aktivno v Bohinju

  Podajte se na Bohinjsko kolesarsko pot, ki poteka ob reki Savi od Bohinjske Bistrice proti jezeru. Ali na 1535 metrov visok Vogel, kjer vas čaka kolesarski park.

   

  Če vam je bolj všeč pohodništvo, skozi Bohinjsko dolino tečejo daljinske poti Slovenska planinska pot, Via Alpina (rdeča) in nova Juliana trail, ki vodi okrog Julijskih Alp.

   

  Jezero ali reka? Najbolj vznemirljivo bo na kanjoningu in raftingu. Tudi kajak, kanu in sup so zanimiva izbira. Tisti, ki si upate in znate, se lahko potapljate v Bohinjskem jezeru. In seveda plavate.

   

  Ste eden tistih, ki  ob omembi jadralnega padalstva zastrižejo z ušesi? Jadranje nad Bohinjskim jezerom postreže z izjemnimi razgledi.

   

  Ribolov. Rečni ali na jezeru? Klasični ali muharjenje? Ribolovna dovolilnica je obvezna.

   

  Če radi jahate, obiščite katerega od lokalnih ponudnikov jahanja.

   

  Zimski športi? Smučanje na Voglu, tek na smučeh, turna smuka, sankanje, drsanje. Izberite sami.

   

  Prireditve: Festival alpskega cvetja, Festival pohodništva, Festival ribištva, Triatlon jeklenih in številne druge športne, kulturne in zabavne prireditve.