Doživetja

Na cesti

  Kolesarjenje

  Cestno kolesarjenje

  Spoznavajte Slovenijo na številnih cestno kolesarskih poteh. Svež zrak, raznolika narava in prijazni domačini bodo vaše trenutke na specialki naredili prav posebne.

  Cestno kolesarjenje je pri nas zelo razširjeno. Radi kolesarimo in navijamo za naše cestne kolesarje, ki sodijo v sam svetovni vrh cestnega kolesarstva. Zelo priljubljene so tudi mednarodne cestno kolesarske prireditve. Vsakoletna Kolesarska dirka po Sloveniji pridobiva vedno večji pomen v mednarodnem okolju. Maraton Franja pa je vsakoletni praznik cestnega kolesarstva, na katerega se zgrinjajo tako rekreativci kot tudi profesionalni kolesarji.

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti.

  Kolesarski maraton Franja

  Kam s specialko?

  Zanimivih poti je dovolj po vsej Sloveniji.

   

  Alpska Slovenija poleg veličastnih gorskih tur ponuja številne priložnosti za cestno kolesarjenje. Dolina reke Soče je ena najlepših kolesarskih destinacij pri nas tako za cestne kot treking in gorske kolesarje. Obiščite Bovec, Kobarid ali se spustite ob Soči do Tolmina. Enako velja za Kranjsko goro z okolico in Bohinjsko dolino. S specialko se velja podati tudi proti čudoviti Logarski dolini v Kamniško Savinjskih Alpah ali slediti nemirni reki Savinji.

  Kolesarska dirka po Sloveniji

  V Panonsko-termalni Sloveniji, ki je pretežno ravninska in gričevnata, boste pedale vrteli kot za stavo. V Pomurju raziščite okolico Moravskih Toplic, gričevnato Goričko ali Prlekijo. V Podravju sledite reki Dravi ali zavijte med vinorodne griče. Na Dolenjskem vas bo vodila reka Krka in številne poti, ki vodijo po idiličnem podeželju. Če vam ostane še kaj energije, zavijte proti Posavju, kjer vas čakajo imenitne kolesarske poti dolge od 15 do 60 km.

  Kolesarska etapa po Krasu

  Vas vleče proti morju ali na Kras? Odlična odločitev. Raziščite obmorska mesta in obalno zaledje. Nato pa obvezno zavijte na Kras. Prekolesarite poti v okolici Lipice, in zavijte v Vipavsko dolino. Slednja velja za pravo meko cestnega kolesarjenja. Izbirate lahko med pretežno ravninskimi turami, ki vodijo po dolini, hribovitim krasom na jugozahodu in izrednimi vzponi, ki se vzpenjajo proti severozahodu. Če je le mogoče, v svoj kolesarski urnik vključite še Brda. Ne bo vam žal.