Termalna Panonska Slovenija

Polno priložnosti

Termalno-panonska Slovenija

  Čatež in Posavje

  Čatež in Posavje ponujata aktivni počitek za vso družino.

  Vreme

  Danes

  Čatež in Posavje

  22°


  • Tue

   22°
  • Wed

   25°
  • Thu

   25°

  Razgibano Posavje je poznano po gostoljubnih ljudeh, bogato zgodovino ter razgibano naravo, ki ponuja tako aktivni oddih kot sprostitev. Pokrajino med Gorjanci, pogorjem Bohorja in Zasavskim hribovjem poraščajo bogati gozdovi, vinogradi in sadovnjaki. Svojevrsten pečat pokrajini dajejo reke Sava, Mirna, Krka in Sotla ter dobro ohranjeni srednjeveški gradovi. Grad Rajhenburg, Posavski muzej Brežice, Galerija Božidar Jakac, grad Mokrice, grad Podsreda in grad Sevnica vsak po svoje pripovedujejo zanimive zgodbe o razgibani preteklosti.

   

  V zadnjih letih Posavje vse bolj odkrivajo pohodniki in ljubitelji outdoor aktivnosti. Še posebej tisti, ki si po aktivnem dnevu radi privoščijo razvajanje brbončic. Lokalni kulinarični ponudniki so združeni pod enotno znamko Okusi Posavja. Privoščite si jih.

   

  Posavje bo kot nalašč za ljubitelje vodnih aktivnosti. Številne si lahko privoščite na reki Krki, pred izlivom v Savo ter na umetnih jezerih na reki Savi pred hidroelektrarno.

   

  Če pa raje čofotate v bazenih, vas ob sotočju Save in Krke čaka največja Termalna riviera pri nas – Terme Čatež. Ponujajo vodno zabavo vse dni v letu, saj je na voljo kar 12.0000 m2 zunanjih in notranjih bazenov in vodnih atrakcij. Termalno vodo pridobivajo iz 11 vrtin. Če pa iščete planinski izziv ali idejo za izlet, se odpravite na 922 m visoko Lisco.

  Zapelji se z nami in odkrij zaklade Posavja

  Posavje je vpeto v idilično naravo zato je odlično izhodišče za družinske izlete, številne športne aktivnosti ali malce drugačno bivanje v naravi. Sprostitev lahko najdete tudi v Terme Čatež, saj poletna in zimska Termalna riviera ponujata zdravo vodno zabavo in sproščujoče učinke tople termalne vode kar 365 dni v letu.

  Aktivno v Posavju

   

  Priložnosti za vodne užitke ne manjka. Poiščite jih v termah Čatež ali v rekah. Poleg supanja, vožnje s kanuji in čolnarjenja je priljubljeno splavarjenje po reki Savi. Za bolj umirjene trenutke priporočamo ribolov.

   

  Za kolesarje je dobro poskrbljeno. Posavje je prepredeno s kolesarskimi potmi in smerokazi. Če raje hodite peš, so na voljo številne poti primerne za vse vrste pohodnikov. Med vrhovi, ki ne sežejo nad 900 metrov, so najbolj priljubljeni Bohor, Lisca, Grmada ter Gorjanci. Na Lisci je na voljo celo ferata, ki bo v izziv tudi resnejšim plezalcem.

   

  V Posavju je razvito tudi balonarstvo, z Lisce se spuščajo tudi zmajarji in jadralni padalci.