Dolina Zgornje Jezersko

Alpska Slovenija

Narava, narava, narava

Alpska Slovenija

  Jezersko

  Jezersko je idilična dolina, ki spominja na motive iz razglednic.

  Vreme

  Danes

  Jezersko

  22°


  • Mon

   22°
  • Tue

   20°
  • Wed

   21°

  Čudovito Jezersko na skrajnem severu države, meji in prehaja v sosednjo Avstrijo. Idilična dolina, ki spominja na motive iz razglednic, je na vzhodu ograjene z vencem Savinjskih Alp, na jugu pa se spušča proti reki Kokri.

   

  Jezersko je prepredeno s sprehajalnimi in planinskimi potmi vseh težavnosti. Veliko je tudi plezalnih smeri. Pozimi Jezersko ponuja kilometre in kilometre urejenih prog za smučarski tek.

   

  Na poti na Jezersko se nahaja Preddvor, majhen kraj z veliko dušo gostoljubnih domačinov, ki vsakemu obiskovalcu nudi, da dan preživi nekoliko drugače. Še posebej znan je v padalskih krogih, saj je tukaj termika daleč naokoli najboljša. Zajadrajte nad oblaki in se prepustite čudovitim razgledom.

  Doživite Jezersko in Kamniško-Savinjske Alpe

  Jezersko je priljubljeno izhodišče za obisk gora, za pohodnike in kolesarje. Podajte se v gore in obiščite najvišje vrhove Kamniških Alpah.

  Aktivno na Jezerskem

  Pozimi vas pričakuje 15 km prog za tek na smučeh, ki se vijejo v izjemnem gorskem ambientu. V bližini se drsa na Planšarskem jezeru in sanka. Okoliški vrhovi so primerni za turno smuko in zimske pohode. Plezalce vabijo zamrznjeni slapovi in grape. Slovit je ledenik pod Skuto, najbolj jugovzhodno ležeč ledenik v Alpah.

   

  Alpinisti in plezalci imajo na voljo mnoge plezalne smeri različnih težavnostnih stopenj. Raj za plezalce so zagotovo severne stene Grintavca, Kočne, Dolgega hrbta in Skute. Zelo zanimiva je tudi zahtevna Ferata Češka koča. Za še več razburjenja pa obiščite Adrenalinski park Jezersko.

   

  V spodnjem delu reke Kokre lahko ulovite lipane, potočnice, šarenke in klene. Ribolovna dovolilnica je obvezna. Želimo vam dober ulov!