Doživetja

Trenutki, ki združujejo

  Kolesarjenje

  Družinsko kolesarjenje

  Iščete idejo za kolesarski družinski oddih? Če je odgovor DA, ste se znašli na pravi strani! Slovenija, majhna in varna dežela v osrčju Evrope, je kot nalašč za družinske počitnice. Če imate radi neokrnjen o naravo in radi kolesarite, potem izbira ne bo težka.

  5 razlogov za družinsko kolesarjenje po Sloveniji

  #1: Izjemna krajinska pestrost in naravne lepote vas bodo zagotovo navdušile, ne glede na to, kam po Sloveniji se boste odpravili. Povsod boste našli primerne kolesarske poti.

  #2: Slovenija je zelena dežela, saj večino površja pokrivajo gozdovi. Pri nas lahko domala povsod pijemo vodo iz pipe in dihamo kakovosten zrak.

  #3: Pri nas so razdalje kratke, infrastruktura urejena, turistične destinacije pa lahko dostopne.

  #4: Ponosni smo, da je Slovenija ena najvarnejših evropskih držav z nizko stopnjo kriminala.

  #5: Slovimo po izvrstni kulinariki, edinstvenih mineralnih vodah in vrhunskih vinih. Slovenijo morate okusiti!

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti.

  Kam z družino?

  Primernih poti je resnično veliko. Prav vsi družinski člani boste zagotovo uživali, če se s kolesi odpravite po urejeni kolesarski stezi iz Gozda Martuljka ali Kranjske Gore do Belopeških jezer. Alpska idila zagotovljena!

   

  Alpe so milostne s kolesarji tudi v okolici Bohinja. Kolesarska pot ob reki Savi Bohinjki vodi iz Bohinja proti Bohinjski Bistrici. Zelo lepo, otroci bodo navdušeni tudi nad živino, ki se pase ob poti.

  Na Primorskem vas bo navdušila Parenzana. Če vam je celotna prevelik zalogaj, prekolesarite samo delček. Nikar ne spustite predela, ki teče po zapuščenem predoru. Otrokom buri domišljijo.

   

  Tudi na Rogli na Zreškem Pohorju boste zagotovo uživali v neokrnjeni naravi in številnih kolesarskih poteh primernih za nepozabne družinske trenutke.

  Kolesarska pot po Logastki dolini

  V Termalno Panonski Sloveniji, ki se razprostira na vzhodu Slovenije, vas bodo kolesarske poti vodile pretežno po ravnini in nizkem gričevju. V Pomurju raziščite mističen svet ob reki Muri ali se podajte po številnih drugih kolesarskih poteh, ki vodijo čez ravnico in vinorodnimi griči.

   

  Na Dolenjskem in v Posavju vas prav tako čakajo zanimive vinske ceste, ki vodijo med zidanicami in s trtami poraslimi griči. Raziskujte obrežja reke Krke ali premagajte katero od številnih urejenih kolesarskih poti, ki prepredajo pokrajino.

  Kolesarska pot Parenzana