Doživetja

Kolesarski parki v Sloveniji

  Kolesarjenje

  Kolesarski parki

  Kolesarski parki ponujajo številne izzive kolesarjem, ki se želijo pomeriti s klancem in samim seboj.

  V naših kolesarskih parkih uživajo prekaljeni profesionalci pa tudi manj izkušeni adrenalinski kolesarski navdušenci. Če se štejete med prve ali druge, ni prav nobenih ovir, da si pri nas ne bi privoščili nepozabne pustolovščine v čudovitem gorskem vzdušju.

   

  Parki se nahajajo v idilični naravi, v ali tik ob smučarskih gorskih centrih. Vožnje navkreber je malo, s kolesom se večinoma vzpenjate s pomočjo žičniških naprav. Veliko se tudi dogaja. Na številnih prireditvah in tekmah za svetovni pokal se zbirajo najboljši tekmovalci v spustu, enduro in cross country kolesarstvu.

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Prenesite si GPX sledi poti.

  Single Trail Park Jamnica

  V gozdovih in na pašnikih s čudovitimi razgledi so urejene steze, ki so namenjene varnim uživanjem z “all mountain” in enduro kolesi. Odločite se lahko za nezahtevne poti ali pa si izberete poti s tehnično zahtevnejšimi odseki in si tako naberete izkušnje za kasnejše podvige na daljših turah. Poti so med seboj povezane s posebno stezo, ki je namenjena izključno lažji vrnitvi nazaj na vrh. Središče parka predstavlja kolesarski Ekohotel Koroš v zaselku Jamnica. Da lahko tu doživite pravi MTB v svoji najboljši obliki, vam zagotavlja tudi gorata okolica, ki je polna odličnih “singletrailov” in gora Peca z najdalšim “flow trailom” v Evropi. Zaradi sončne lege se kolesarska sezona v parku začne aprila in se konča s prvim snegom v novembru.

   

  PODROBNO

  Single Trail Park Jamnica

  Single Trail Park Jamnica

  Kolesarski park Kope

  Kolesarski park Kope se nahaja na Kopah, na progi Pungart. Ponuja možnost zabave in adrenalina profesionalnim kolesarjem in začetnikom, ki se z ovirami na progi srečajo prvič. Namenjen je individualnim rekreativcem, skupinam in družinam. Uživajte v vožnji po cca. 1,6 km dolgi progi “Flow Line” skozi odprte odseke in odseke, speljane skozi gozd. Proga “Pro Line” je namenjena izključno profesionalnim kolesarjem. Vsebuje lesene podeste, mostičke in skoke (cca. 12 m), ki zadovoljijo vsa pričakovanja zahtevnega kolesarskega navdušenca! Vse proge povezuje sedežnica Pungart. Vso opremo si je možno izposoditi.

  Kolesarski park Kope

  Kolesarski park Kope

  Kolesarski park Rogla

  Kolesarski park Rogla sredi pohorskega gozda ponuja šest raznolikih gozdnih prog različnih težavnosti (od modre do črne). Popestrijo jih elementi, ki jih pozna vsak pravi downhill kolesar – table, banda, drop, step up itd. Ima tudi dve najzahtevnejši progi, označeni s 5 in 6 – v žargonu jih imenujemo Super Flow, saj je na njima veliko skokov, dropov in hitrih ovinkov. Kljub temu, da kolesarski park nudi adrenalinski pospešek ekstremnejšim kolesarjem, je primeren tudi za začetnike. Na posebnem poligonu se lahko naučite osnov gorskega kolesarjenja. Izposodite si lahko vrhunsko opremo ali najamete izkušenega vodiča.

   

  PODROBNO

  Kolesarski park Rogla

  Kolesarski park Rogla

  MTB Trail Center Kočevje

  MTB Trail Center Kočevje se nahaja v Dolgi vasi in je namenjen ljubiteljem gorskega kolesarjenja. Vzpostavljenih je 11 trailov različnih težavnostnih stopenj, kjer se skupaj prepleta že skoraj 20 kilometrov poti. V okviru centra so organizirane tudi razne prireditve in dogodki, kot so Pofurajmo Kočevsko, Enduro, XC Kočevje, Flat Out Days in MTB kamp.

   

  PODROBNO

  MTB Trail Center Kočevje

  Kolesarski park Krvavec

  Kolesarski park Krvavec z raznolikimi traili ponuja pestro adrenalinsko doživetje visoko nad Ljubljansko kotlino. Iz doline vas na Krvavec odpelje kabinska žičnica, dostop je mogoč tudi z avtomobilom. Kolesarski park, ki poteka ob smučišču, se ponaša s 30 km označenih kolesarskih poti in spustov za različne okuse in stopnje kolesarskega znanja. Če se boste z gorskim kolesom spustili prvič, bo za vas kot nalašč kolesarska pot Bambino. Rock’n’Flow pa bo všeč tistim, ki iščejo dolge spuste in so vešči kolesarjenja na razgibanih gravitacijskih poteh.

   

  PODROBNOSTI

  Kolesarski park Krvavec

  Kolesarski park Krvavec

  V osrčju narave Pohorja je urejen Bike park Pohorje Maribor z več različnimi progami. Od leta 1999 velja ena od naših prog (World Cup) za legendarno progo svetovnega prvenstva v spustu z gorskimi kolesi. Bike park Pohorje Maribor so ustvarili gorski kolesarji za gorske kolesarje – le 60 km od Gradca, 250 km od Dunaja in 350 km od Budimpešte nudi svojim obiskovalcem veliko
  več kot zgolj adrenalinska doživetja.

   

  Spustite se skoraj direktno v središče Maribora! Na voljo so proge za začetnike in družine, napredne in izkušene gorske kolesarje, pa tudi za profesionalce.

   

  PODROBNO

  Bike Park Pohorje Maribor