Doživetja

Kolesarski parki v Sloveniji

  Kolesarjenje

  Kolesarski parki

  Kolesarski parki ponujajo številne izzive kolesarjem, ki se želijo pomeriti s klancem in samim seboj.

  V naših kolesarskih parkih uživajo prekaljeni profesionalci pa tudi manj izkušeni adrenalinski kolesarski navdušenci. Če se štejete med prve ali druge, ni prav nobenih ovir, da si pri nas ne bi privoščili nepozabne pustolovščine v čudovitem gorskem vzdušju.

   

  Parki se nahajajo v idilični naravi, v ali tik ob smučarskih gorskih centrih. Vožnje navkreber je malo, s kolesom se večinoma vzpenjate s pomočjo žičniških naprav. Veliko se tudi dogaja. Na številnih prireditvah in tekmah za svetovni pokal se zbirajo najboljši tekmovalci v spustu, enduro in cross country kolesarstvu.

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti.

  Če ob kolesarskih izzivih želite doživeti mogočnost Julijskih Alp, vam priporočamo kolesarska parka v Kranjski Gori in na Voglu. Narava je tu resnično mogočna, dostopi so enostavni, infrastruktura pa urejena in prilagojena številnim iskalcem outdoor užitkov.

   

  Vam primanjkuje časa za daljše podvige in iščete kolesarski park blizu prestolnici? V tem primeru se odpravite na Krvavec ali v kolesarski park Cerkno. Preizkusite tamkajšnje proge in uživajte v gorskem vzdušju.

   

  Na Koroškem bo ljubiteljem gorskega kolesarjenja zagotovo zaigralo srce. Tu najdete obilo izzivov na številnih kolesarskih poteh in v kolesarskem parku Koroš. V okolici Jamnice boste našli številne single traile, na sosednji Peci pa najdaljši flow trail v Evropi! Za še več kolesarskega adrenalina se preizkusite v kolesarskem parku Kope  ali v kolesarskem parku Poseka v Ravnah na Koroškem.

   

  Resni kolesarski zanesenjaki pri nas ne bodo spustili terenov na planotastem Pohorju in Koroški. Kolesarska parka, obdana z Roglo in Mariborskim Pohorjem sta uveljavljena tako med rekreativci kot profesionalci.

  Kolesarski park Kočevsko

  Če se boste podali na Kočevsko, deželo obsežnih (pra)gozdov, kjer je našel svoje zatočišče rjavi medved, se v tamkajšnjem parku lahko spopadete z 12 km poti.

  Top 5

  Top kolesarski parki

  Bike Park Kranjska Gora

  Bike Park Kranjska Gora leži v osrčju Julijskih Alp na tamkajšnjem smučišču. Primeren je tako za družine in začetnike, kakor tudi za izkušene in profesionalne gorske kolesarje. Do izhodišča, kjer vas čakajo proge vseh težavnostnih stopenj, vas dvigne štirisedežnica Vitranc 1. Proge so med seboj prepletene in omogočajo prehod iz ene proge na drugo. Profesionalni gorski kolesarji pogosto trenirajo in tekmujejo na tukajšnji klasični downhill progi. V sklopu parka sta na voljo servis in izposoja koles ter zaščitne opreme. Ponujajo vodeno vožnjo po parku, vodeni izleti in shuttle ture po okoliških hribih.

  Bike Park Krvavec

  Bike park Krvavec z raznolikimi traili ponuja pestro adrenalinsko doživetje visoko nad Ljubljansko kotlino. Iz doline vas na Krvavec odpelje kabinska žičnica, dostop je mogoč tudi z avtomobilom. Kolesarski park, ki poteka ob smučišču, se ponaša s 30 km označenih kolesarskih poti in spustov za različne okuse in stopnje kolesarskega znanja. Če se boste z gorskim kolesom spustili prvič, bo za vas kot nalašč kolesarska pot Bambino. Rock’n’Flow pa bo všeč tistim, ki iščejo dolge spuste in so vešči kolesarjenja na razgibanih gravitacijskih poteh.

  Bike Park Cerkno

  Kolesarski park Cerkno, kjer uživajo tako družine kot prekaljeni ljubitelji gorskih koles, se nahaja v Smučarskem centru Cerkno, ob zgornji postaji sedežnice Počivalo. Razgibane proge, ki skupaj merijo 10 km, so speljane delno ob smučišču, delno pa skozi gozd. V parku najdete 7 kolesarskih poti: eno lahko družinsko pot, pet srednje zahtevnih in eno zelo zahtevno. Na voljo sta izposoja in servis koles in opreme ter trgovina s kolesarskimi deli. Ponudbo dopolnjujejo z vodenimi gorsko-kolesarskimi izleti in tečaji. Poleg kolesarskega parka se nahaje Fun park, ki nudi celodnevno zabavo na prostem.

  Bike park Pohorje

  Mariborsko Pohorje je priljubljena destinacija gorskih kolesarjev, ki sem prihajajo od blizu in daleč. Zanimivi tereni, odlična infrastruktura in bujna narava vabijo že sami po sebi. Adrenalinska vožnja z vrha Pohorja po različnih kolesarskih progah pa pika na i. 5,5 km dolga modra proga je primerna tudi za začetnike. Naredili boste 710 m višinske razlike. 2,9 km dolga rdeča, freeride proga in 2,1 km dolga črna proga pa zahtevata več kolesarskega znanja in izkušenj. Na slednji potekajo tudi tekmovanja najvišjega svetovnega ranga. Če nimate svojega kolesa je na voljo izposoja.

  Bike Park Vogel

  Do kolesarskega parka na Voglu, 1682 m nad morjem, dostopate z gondolo. Od tu naprej vas štirisedežnica Orlove Glave odpelje do izhodišča 1,4 km dolge proge na kateri boste prevozili 200 m višinske razlike. Proga ponuja več objektov različnih težavnosti in je primerna tako za začetnike kot za izkušene kolesarje. Poleg kolesarskih užitkov vas bo Vogel mamil z izjemnimi razgledi, ki se ponujajo povsod, kamorkoli vam seže pogled.