Živahno na mirnih vodah

  Vodna doživetja na mirnih vodah

  Bi radi za trenutek ustavili čas? Ali zgolj uživali v trenutku?

  Za vas imamo kar nekaj predlogov, ki vas bodo popeljali v preteklost.

   

  Po jezeru z drevaki? Predlagamo voden izlet po Cerkniškem jezeru z drevaki, preprostimi čolni, ki so jih naši predniki uporabljali preden so jih izpodrinili leseni in plastični čolni.

   

  Ste že prečkali reko z brodom? Odpravite se v Prekmurje, na reko Muro. Pravijo, da tam čas teče počasneje. Izhodišče za vkrcanje je na Otoku ljubezni v Ižakovcih.

   

  Vas mika splavarjenje? Na splavu lahko spoznavate reke Dravo, Krko, Savo ali Savinjo. Poleg slikovite krajine vam bodo splavarji postregli še z lokalnimi dobrotami in vrhunskimi slovenskimi vini, značilnimi za pokrajino, ki jo boste spoznavali. Če vas navdušuje preteklost, obiščite vsakoletni Flosarski bal v Ljubnem pri Savinji, ki oživlja splavarjenje in druge starodavne običaje.

   

  S pletno na otok sredi Blejskega jezera? Ob obisku Bleda se morate zapeljati po jezeru s tradicionalno pletno oziroma značilnim blejskim čolnom, ki ga poganja pletnar.

  Z brodom po mirni reki

  Še več priložnosti za uživače

  Kanu safari? Prav ste slišali. Presihajoče Cerkniško jezero je ob primernem vodostaju kot nalašč za spoznavanje bogate biotske raznovrstnosti. Kanu je odlična izbira tudi na veslanje po rekah Krka, Kolpa, Sotla, Ljubljanica, po jezerih in morju. Prepustite se toku in uživajte.

   

  Tudi morje ponuja obilo užitkov. Priporočamo izlet z barko na kateri boste spoznavali lokalne morske specialitete, naša vrhunska vina in oljčno olje. Privoščite si.

   

  Na drevaku po Cerkniškem jezeru

  Sup, sup, supamo

  Supanje je v zelo kratkem času postalo eden najljubših vodnih športov mnogih. Še posebej na mirnih vodah.

   

  S supom se lahko podate po reki Ljubljanici in raziskujete Ljubljano z rečne perspektive. Enako velja za Maribor, ki ga lahko občudujete z reke Drave ali Novo Mesto, po katerem se vije reka Krka. Supate lahko tudi na reki Kolpi in na številnih slovenskih jezerih; na primer na  Blejskem, Bohinjskem, Cerkniškem, Soboškem ali Šmartinskem jezeru.

   

  S supom skozi glavno mesto Ljubljana

  Na Bledu se zapeljite po jezeru s pletno, značilnim blejskim čolnom, ki ga poganja pletnar.