Mediteranska in Kraška Slovenija

Miren Kras, skrivnosten kraški svet

Kraško-mediteranska Slovenija

  Miren Kras

  Pokrajina, ki nudi veliko naravnih in kulturnih vsebin, je kot nalašč za druženje s prijatelji ob sproščujoči hoji. Miren Kras nam nudi veliko učnih in pohodniških poti.

  Vreme

  Danes

  Miren Kras

  27°


  • Mon

   27°
  • Tue

   27°
  • Thu

   °

  Miren Kras, kjer najdemo naselji Miren in Kostanjevica na Krasu, leži ob meji s sosednjo Italijo. Tod teče reke Vipava, ki blizu Mirna prečka mejo in nadaljuje svoj tok po Italiji.

   

  Prijetno submediteransko podnebje s številnimi sončnimi dnevi vabi v naravo, ki je tu najdete v izobilju. Pokrajina ponuja veliko naravnih in kulturnih vsebin, ki jih lahko spoznate na učnih in pohodniških poteh po idilični kraški pokrajini ne manjka. Pohodništvo je mogoče v vseh letnih časih. Še posebej barvita je jesen, ko se razbohoti živo rdeč ruj.

   

  Če si želite dobro pretegniti noge, se podajte do Pomnika miru in spomenika na Cerju, od koder se odpira veličasten pogled.

  Kraška pokrajina, ki razvaja

  Prijetno submediteransko podnebje s številnimi sončnimi dnevi vabi v naravo, ki je tu najdete v izobilju.

  Pršut, teran in druge lokalne dobrote

  Poleg slikovite narave, zanimive arhitekture in sproščenega utripa vas bodo zagotovo navdušile tudi lokalne dobrote – privoščite si pršut in kozarec terana.

   

  Aktivno na Mirnem Krasu

  Pohodniških poti je veliko. Če si želite umirjenega sprehoda, se odpravite proti Živemu muzeju Krasa in uživajte v občudovanju tipične kraške pokrajine.

   

  Tudi kolesarjenje vam bo v teh krajih v užitek. Treking in cestni kolesarji tu resnično uživajo, saj ceste niso obremenjene s prometom. Vzpostavljene so tudi konjeniške poti za jahanje v naravi.