Mestne plaže

  Mestna kopališča, pravi kraj za poletno osvežitev

  V mesto ali na plažo? Oboje.

  Tudi največji adrenalinski odvisniki in ljubitelji preživljanja prostega časa v naravi radi obiščejo naša mesta in mesteca. Če boste katero obiskali v vročih poletnih mesecih, nikar ne pozabite na kopalke. Mestna kopališča in plaže vabijo na osvežitev.

   

  Če se potepate po prestolnici Ljubljani, vam je na voljo kar nekaj mestnih kopališč: Kopališče Kolezija in kopališče Ilirija sta le streljaj oddaljeni od mestnega središča. Osvežite se lahko tudi na kopališču Kodeljevo ali mestna plaža Laguna. V sklopu slednje je urejen tudi kamp. V vodnem mestu Atlantis se lahko kopate in vozite po toboganih poleti in pozimi, saj so na voljo tudi zaprti bazeni.

   

  V Mariboru, drugem največjem slovenskem mestu, se lahko osvežite na  kopališču Mariborski otok. Nahaja se v smeri proti naselju Kamnica slabih 5 kilometrov iz mestnega centra. Do njega vodi urejena sprehajalna pot ob Dravi.

   

  Na obali, natančneje v Kopru, je priljubljeno letno kopališče Žusterna. Za željne vodnih vragolij bo zanimiv Aquapark hotela Žusterna, kjer se lahko kopate v sladki ali morski vodi. Ljubitelji morja pa lahko uživajo na mestni plaži v Portorožu, Kopru ali Piranu.

  Portoroška plaža

  Mestna kopališča in plaže boste našli tudi v številnih manjših mestih. V Celju se lahko kopate na letnem kopališču obrežju reke Savinje. Gorenjska plaža v Tržiču navdušuje z izjemnim razgledom na okoliške vrhove v Karavankah. V bližini je tudi postajališče za avtodome. Zelo obiskana je tudi plaža ob Velenjskem jezeru. Poleg plavanja je tukaj na voljo še kopica drugih vodnih aktivnosti na in ob vodi. Če ste v Murski Soboti, je osvežitev v Letnem Kopališču v Fazaneriji obvezno.  Hladite se lahko tudi na bazenih v Kranju, Kamniku, Ajdovščini, Trbovljah, Brestanici, Hrastniku in Radečah.

  Družinsko veselje na mestnih kopališčih