Varno v vodni adrenalin

  Sprostite adrenalin na divjih rekah

  Vabimo vas na vodno avanturo. Vendar pod pogojem – naj bo zdravo in varno!

  Spoštujte moč vode! Vode nosijo v sebi velikansko moč. Reke lahko v zelo kratkem času narastejo, v hribovitem in gorskem svetu se ob močnejših nalivih pogosto pojavijo hudourniki. Športna plovba po slovenskih rekah je sicer dovoljena od 15. marca do 31. oktobra! Tudi vzvalovana jezera in morje niso ob vseh vremenskih razmerah primerni za vodne športe ali kopanje.

   

  Preden se odpravite na, v ali pod vodo, vedno preverite vremensko napoved. Nevihte so nevarne, zato se ob nevihtah ne podajajte v vodo, če pa ste že v vodi, pojdite čimprej iz nje!

  S kajakom po reki Soči

  Na avanture se ne podajajte sami!

  Priporočamo, da se adrenalinskih vodnih podvigov, na primer canyoninga, hydrospeeda ali raftinga na divjih vodah lotite v spremstvu izkušenega vodnika, ki ima vse potrebne licence. Izkušeni lokalni vodniki dobro poznajo razmere na vodi, zagotovili vam bodo ustrezno športno opremo in poskrbeli za profesionalno organizacijo vašega športnega izleta. Splača se!

  Soteskanje, edinstveno adrenalinsko doživetje

  Kako pa kaj vaša kondicija?

  Pri nabiranju poletnih avantur se ne moremo prepuščati samo, pogosto neracionalnim željam in hrepenenju po novih, zabavnih doživetjih. Potrebno je trezno presoditi, kaj je za nas sploh primerno in kakšni sta naša telesna pripravljenost in fizična kondicija. Svoje dopustniške cilje uskladite s sposobnostmi, ki ste jih trenirali med letom!

  Moč vode, moč adrenalina

  Nikoli ne skačite v kalno ali preplitvo vodo!

  Oprema za varno raziskovanje vznemirljivih doživetij vodnega sveta

  Poleg poznavanja razmer in vaše telesne pripravljenosti, je za vodne adrenalinske športe ključna tudi certificirana oprema. Tega priporočila nikar ne podcenjujte oziroma se brez ustrezne opreme ne podajajte v vodo.

   

  Pa srečno!

  Če potrebujete nujno medicinsko pomoč pokličite številko 112.