Tek na smučej, Croos-country skiing

Doživetja

Tek na smučeh je priljubljena zimska aktivnost

  Zimski športi

  Tek na smučeh

  Komaj čakamo sneg!

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu, ob pravem času, po pravi poti.

  Pokljuka, zimsko-tekaški center

  V družbi najboljših

  Če želite združiti pristno doživetje neokrnjene narave in vrhunsko tekaško doživetje, boste izbrali Pokljuko. Ta, s smrekovimi gozdovi poraščena, planota se nahaja v Julijskih Alpah, znotraj Triglavskega narodnega parka. Mnogi ste za Pokljuko zagotovo že slišali, saj športni center Pokljuka gosti biatlonske tekme za svetovni pokal. Z več kot 30 kilometri tekaških prog je Pokljuka izjemna lokacija tako za rekreativce kot za najboljše tekače. Da o čudoviti naravi in razgledih niti ne govorimo.

   

  Če se spustite s planote Pokljuka proti Bohinju, boste obilo priložnosti za tek na smučeh našli v Bohinjski dolini, ki je ob ugodnih snežnih razmerah pravi raj za tekače na snegu.

  Tekaške prireditve v Planici

  Z najboljšimi si smučino lahko delite tudi v Nordijskem centru Planica, blizu Kranjske Gore. Tu lahko tečete celo poleti: 800  metrov zasnežene proge v podzemnem tunelu je največjim navdušencem na voljo tudi v toplejših mesecih. Pozimi, ko je snega dovolj, nudi Kranjska Gora z okolico številne priložnosti za tek na smučeh. Več kot 40 kilometrov urejenih prog vodi iz Kranjske Gore na vse strani: mimo Nordijskega centra Planica v dolino Tamar, proti Gozdu Martuljek, tečete lahko tudi v Ratečah, tik ob in čez mejo z Italijo ali v bližnji Mojstrani.

   

  Tako vrhunski športniki kot rekreativci se radi odločajo za Tekaški center Rogla na Zreškem Pohorju. Urejenih je več kot 24 km različno zahtevnih in dolgih prog ter štartno-ciljna arena, ki je primerna za učenje in vadbo začetnikov. Rogla vsako leto gosti tudi različna tekmovanja in treninge na najvišji ravni, med drugim tudi tekmovanja svetovnega pokala v smučarskih tekih in deskanju na snegu.

   

  Iščete še več namigov za tek na smučeh in uživanje v neokrnjeni naravi?  Imamo jih. Odlična izbira je Jezersko, del Kamniško Savinjskih Alp, ki meji na Avstrijo.

   

  Krajše proge, ki vam bodo zagotovo všeč zaradi razgledov, najdete na smučišču Vogel in na Soriški planini.

   

  Zanimive so tudi Bloke, zibelka smučanja. Bloško smučanje je v zgodovinskih virih prvič omenjeno že davnega leta 1689.

   

  Zagotovo vam bo ostala v nepozabnem spominu tudi 13-kilometrska krožna proga, ki jo nudi Logarska dolina v Kamniško Savinjskih Alpah.

   

  Se vidimo?

  Dogodki