Doživetja

Dobrodošli v zibelki alpskega smučanja

  Zimski športi

  Alpsko smučanje

  NOVOSTI NA SLOVENSKIH SMUČIŠČIH 2023/2024

  V prihajajoči smučarski sezoni nas na slovenskih smučiščih čaka kar enajst novih žičniških naprav. Nova krožna kabinska žičnica, tri nove šestsedežnice, šest štirisedežnic in eno novo vlečnico.

   

  ROGLA

  • Nova šestsedežnica Mašinžaga z ogrevanimi sedeži in zaščitnimi kabinami.

  KOPE

  • Novi štirisedežnici na progi Kopnik in progi Peharnik.
  • Nova sodobna vlečnica na progi Velika Kopa.

   GOLTE

  • Staro sedežnico Smrekovec in vlečnico Stari stani bosta nadomestili dve sodobni 4 sedežnici, obeta pa se tudi digitalizacija prodaje smučarskih vozovnic in tehnične izboljšave na obstoječi infrastrukturi.

  KRVAVEC

  • Nova šestsedežnica Zvoh z ogrevanimi sedeži in zaščitnimi kabinami.

   

  Alpsko smučanje je ena izmed najbolj priljubljenih zimskih športnih aktivnosti v Sloveniji. Slovenska smučišča so raznolika in ponujajo zabavo na snegu za vse generacije in vse vrste smučarjev, ne glede na smučarsko znanje. Poleg športnih užitkov navdušuje neokrnjena narava in mnogi izjemni razgledi na okoliške doline in vrhove.

  Smučanje na Cerknem

  Slovenska smučišča so pravi raj za smučarje vseh vrst. Manjša smučišča privabljajo tiste, ki iščejo pristnost in sproščeno vzdušje, medtem ko večja smučišča, večinoma del gorskih centrov, nudijo bogato ponudbo aktivnosti skozi vse leto. Za tiste, ki iščejo gozdna in planotasta pobočja, priporočamo smučišča na nižjih nadmorskih višinah. Visokogorska smučišča, ki se dvigajo od 1.500 do 2.300 metrov nad morjem, pa ponujajo manj poraščena in skalnata pobočja z izjemnimi panoramskimi razgledi. Smučarska sezona ob ugodnih razmerah traja lahko celo do maja.

   

  Slovenska smučišča so blizu, zares blizu. Ne glede na to, ali prispete z letalom ali avtomobilom, je dostopnost osupljiva. Najbližji gorski center je zgolj 8 kilometrov oddaljen od letališča Jože Pučnik, medtem ko je iz Ljubljane do najbližjega smučišča le pol ure vožnje. Tudi najbolj oddaljena smučišča ob meji z Italijo ali Avstrijo so dosegljiva v manj kot dveh urah vožnje. Odkrijte udobje smučarskih avtobusov, ki vas v sezoni vsakodnevno popeljejo do večjih smučišč, da boste lahko kar najbolje izkoristili svoj čas na snegu.

   

  Z enotno Skipass vozovnico lahko preprosto uživate na vseh slovenskih smučiščih. Izbirate lahko med raznolikimi destinacijami glede na svoje želje in smučarske preference.

  Ski resort Krvavec

  Smučišče Krvavec

  V družbi smučarskih asov

  Doživite vzdušje svetovnega pokala v alpskem smučanju na eni od tradicionalnih tekem, kot sta pokal Vitranc v Kranjski Gori ali Zlate lisice. Bodite v družbi smučarskih asov in doživite vrhunsko smučanje v živo. Pripravite se na nepozabno zimsko doživetje v objemu slovenskih Alp.

   

  Začutite slovensko gostoljubnost, uživajte v vrhunski smučarski izkušnji in odkrijte čarobnost slovenskih Alp, kjer se vsak zavoj na snegu spremeni v nepozabno avanturo.

  Smučišče Rogla

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu, ob pravem času, po pravi poti.

  smučarska vozovnica za vsa slovenska smučišča, Ski pass Slovenia
  smučarska vozovnica za vsa slovenska smučišča, Ski pass Slovenia

  Posebna ponudba

  Ski Pass Slovenia

  Smučarske vozovnice za slovenska smučišča, s katerimi lahko smučate vsak dan na drugem smučišču.

  Kupi vozovnice!