Raj na zemlji

  Royal Bled Golf. Raj na zemlji.

  Skriti zaklad evropskega golfa v osrčju slovenskih Alp

  Golf klub Royal Bled je skriti zaklad evropskega golfa. Tu se srečujeta tradicija in prestiž, vrhunska ponudba in topel osebni pristop. Obdajajo ga veličastne Karavanke na severu in slikoviti grebeni Julijskih Alp, s Triglavom v daljavi, na zahodu. Do igrišča dostopate na cesti Lesce – Bled.

  Igrišče ima dolgo in zanimivo zgodovino, ki sega v leto 1937. Je eno najstarejših golf igirišč v Evropi. Leži 2 km vzhodno od Bleda na terasi, 60 m visoko nad kanjonom Save na nadmorski višini 504 do 520 m.

  Igrišče je bilo zgrajeno na pobudo jugoslovanske kraljeve družine Karađorđević, zato tudi dodatek »Royal«. Nekdanji jugoslovanski kralj Aleksander Karađorđević se je namreč zaljubil v Bled in si ob koncu 1. svetovne vojne dal tu sezidati svojo poletno rezidenco. Bled je tako postal prepoznan med plemstvom in premožnejšimi Evropejci, ki so začeli obiskovati Bled. Prva uradna igra golfa je bila na blejskem igrišču odigrana leta 1937. Zaradi začetka 2. svetovne vojne je bilo igrišče opuščeno. Leta 1972 ga je legendarni Donald Harradine preoblikoval in ustvaril eno najlepših igrišč v Evropi.

  Igrišče je bilo zgrajeno leta 1937 na pobudo jugoslovanske kraljeve družine Karađorđević.

  Danes je igrišče sestavljeno iz Kraljevega igrišča z osemnajstimi luknjami in Jezerskega igrišča z devetimi luknjami. Golfistom, ki prihajajo igrat domala od povsod, je všeč strateška postavitev igrišča, pa tudi popolna spokojnost slovenskih Alp, ki se tu razlegajo v vsej svoji lepoti. Manj veščim so na voljo izkušeni inštruktorji. Članstvo je na voljo samo s povabilom.

  Sloviti Golf World Magazin uvršča Royal Bled Golf med 100 najboljših igrišč v Evropi.