Piran zvečer

Mediteranska in Kraška Slovenija

Piran ali Portorož? Seveda oba.

Kraško-mediteranska Slovenija

  Portorož in Piran

  Morje in mediteransko podnebje vas bosta napolnila z dodatno energijo, ki jo boste zlahka porabili za aktivnosti na in ob vodi.

  Vreme

  Danes

  Portorož in Piran

  27°


  • Sun

   27°
  • Mon

   29°
  • Tue

   29°

  Portorož in Piran sta sosednji obalni mesteci, ki ponujata mnogo več, kot zgolj oddih na plaži. Prvi slovi kot središče družabnega obmorskega dogajanja s popularnimi plažami, bogato hotelsko in wellness ponudbo. Ta sloni na soli, ki jo pridelujejo v bližnjih solinah. Tudi v sosednjem Piranu ima sol pomembno vlogo, saj je solinarstvo omogočilo vzpon tega slikovitega mesta v srednjem veku.

   

  Če se sprehodite po srednjeveških piranskih ulicah in nadaljujte po pešpoti, ki poteka tik ob morju, kmalu pridete do Portoroža. V vseh letnih časih vas pričakuje pesto dogajanje in široka paleta aktivnosti, med katerimi boste zagotovo našli kaj zase.

  Piran, slikovito in prisrčno obalno mestece

  Piran je eno najlepših mest na jadranski obali. Stoji na vrhu ozkega polotoka. Njegovo staro mestno jedro velja za eno najbolj ohranjenih zgodovinskih mest.

  Aktivno v Piranu in Portorožu

  Naj morje postane vaše največje športno igrišče in vodni športi vaš največji navdih. Potapljajte se ali plavajte. S supom ali morskim kanujem se  podajte proti Krajinskemu parku Strunjan. Privoščite si ribarjenje s čolna ali namakajte trnek kar iz obale.

   

  Prebudite telo ali izboljšajte kondicijo s tekom ali pohodom tik ob morju ali v obalnem zaledju. Tudi kolesarite lahko tik ob morju ali na označeni kolesarskih poteh, ki vodijo med oljčnimi nasadi. Priporočamo kolesarsko pot Parenzana.