Doživetja

Športno nad morske tokove in valove

  Vodna doživetja

  Vodne aktivnosti na morju

  Dobrodošli na slovenski obali! Prijetno submediteransko podnebje z vročimi poletji in milimi zimami, vabi k gibanju skozi vse leto. Športna oprema obvezna!

  Zaplavajte! Na slovenski obali, ta meri vsega 43 kilometrov, je registriranih kar 21 kopalnih voda. Sinje Jadransko morje se v toplejših mesecih v povprečju segreje do 24 stopinj, ob daljših vročih obdobjih pa tudi precej višje. V vodo torej!

   

  Če ste radi sredi dogajanja, potem je portoroška osrednja plaža prava odločitev. V Izoli se boste kopali na urejenem kopališču pri svetilniku ali bližnjem Simonovem zalivu. Streljaj od Pirana boste našli zaliv Fiesa. V Kopru je zelo priljubljeno Mestno kopališče, vodne atrakcije pa lahko izvajate v vodnem parku Žusterna.

   

  Mir in pristen stik z naravo boste našli v Mesečevem zalivu v krajinskem parku Strunjan. Vonj po borovcih in morju vas bo božal tudi na Debelem rtiču blizu Ankarana.

   

  V hladnejših mesecih, ko je voda hladnejša, vabijo pokriti bazeni in bogata spa ponudba v sklopu hotelov.

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti.

  Na slovenski obali je vedno živahno

  Začutite veter v laseh!

  Jadranje ima v Sloveniji dolgoletno tradicijo. Dobro razvita infrastruktura omogoča organizacijo regat in izletov ter najem plovil. Priljubljeno in dobro razvito je tudi športno jadranje. Razmere za trening so odlične, slovenski jadralci dosegajo vrhunske rezultate tudi na največjih svetovnih tekmovanjih.

  Portoroška jadralna regata

  Napnite mišice!

  Supate? Raziskujte obalo s supom in uživajte v pogledu na slovensko obalo. Zaveslajte! Od Pirana do Strunjana, na primer. Raziščite okolico Kopra in Ankarana. Ali se podajte bližje neokrnjeni naravi, v Mesečev zaliv na primer. Potovalni kajak ali kanu bosta prava izbira. Športno opremo lahko najamete v centrih povsod ob obali. Surfate? Kajtate? Priporočamo rt Ronek v Izoli.

  Ribarjenje na slovenski obali

  Pod morsko gladino

  Ste potapljač ali vas zanima tečaj potapljanja? Oglasite se v katerem od potapljaških centrov, kjer oddajajo opremo, izvajajo tečaje in vas opremijo s potrebnimi informacijami.

   

  Slovensko morje sicer velja za plitvo, v povprečju je globoko 17 metrov, kar je odlično izhodišče za raziskovanje morskega dna.

   

  Najgloblja točka slovenskega morja leži zgolj 300 metrov od obale in meri 38 metrov globoko. Poimenovali smo jo Podvodni Triglav, označena je z 2500 kg težko piramido in je priljubljena točka potapljačev, ki imajo znanje in pogum za tovrstne potope.

   

  Za vse, ki pod gladino najraje namočite trnek, je tu morski ribolov. Za rekreativni ribolov iz čolna potrebujete dovolilnico. Pri rekreativnem ribolovu iz obale pa dovolilnice ne potrebujete. Če niste ribič, imate pa radi morske dobrote, si omislite kulinarični izlet z ribiško barko ali obiščite katero od številnih restavracij.

  S kolesom po slovenski obali