Mediteranska in Kraška Slovenija

Mesto stoterih src

Kraško-mediteranska Slovenija

  Koper

  Sonca krasijo srednjeveške mestne palače, ki so jih nekdaj tu postavili Benečani.

  Vreme

  Danes

  Koper

  21°


  • Wed

   16°
  • Thu

   16°
  • Fri

   17°

  Koper je šarmantno in dinamično mesto stoterih sonc. Leži nedaleč od meje s sosednjo Italijo. Je šesto največje mesto v Sloveniji in največje na obali. Velja za slovensko pomorsko okno v svet.

   

  V Kopru vas sonce spodbuja h gibanju skozi vse leto. Razvejane poti in obala vabijo, da jih raziščete. Na urejenih plažah v Kopru, Žusterni ter vse do bližnje Izole vas čaka obilica možnosti za poletno osvežitev. Iz mesta lahko zlahka mahnete proti koprskemu podeželju. Simpatične istrske vasice so primerne za raziskovanje s kolesom ali peš, na poti si privoščite okušanje istrskih dobrot.

  Dobrodošli v Kopru!

  Koper, pristaniško mesto s starim srednjeveškim navdihom. Je največje mesto Slovenske obale, kjer se prelivata utrip sodobnega mesta in mediteranske nostalgije.

  Aktivno v Kopru

  Koper je obmorsko mesto z mnogimi priložnostmi za uživanje v vodnih športih. Plavate lahko v mestnem kopališču in Žusterni. Tu je na voljo tudi park vodnih športov. Izposodite si kajak ali sup, ujemite veter v jadro surfa, ribarite, se potapljate in poiščite razbitine legendarne potopljene čezoceanke Rex, ki se nahaja nedaleč od obale.

   

  Ko vam je vode dovolj, si izposodite kolo in se zapeljite ob obali. Podajte se po kolesarski poti Parenzana, ki vodi po poti nekdanje železnice od Trsta v Italiji, čez slovensko primorje do Poreča na Hrvaškem. Tudi pohodniki in tekači boste našli primerne poti, na katerih bo občasno zadišalo po morju in soli.