Mediteranska in Kraška Slovenija

Čez oljčnike in vinograde do zelenega zaklada

Kraško-mediteranska Slovenija

  Ankaran

  Ankaran in bližnji Krajinski park Debeli rtič sta eno izmed najpomembnejših turističnih središč slovenske obale

  Vreme

  Danes

  Ankaran

  25°


  • Tue

   26°
  • Wed

   26°
  • Thu

   26°

  Ankaran leži na skrajnem severozahodu in meji na sosednjo Italijo. Slovi po blagodejni klimi z ugodnimi učinki za zdravje in vrsti urejenih plaž. Če se boste sprehodili med oljčniki in vinogradi, pridete do klifa, ki se na Debelem rtiču strmo spušča v morje. Prepadne stene klifa so visoke od 12 do 21 metrov.

   

  Krajinski park Debeli rtič je eno od redkih območij na slovenski obali, kjer je ohranjena neokrnjena narava in pestra biološka raznovrstnost. Poraščajo ga številne avtohtone rastline, kamnito morsko dno pa zaradi plitvosti morja gosti številne morske organizme in je zanimivo za potapljače. Priljubljen je zaradi lepih plaž in čudovitih sprehajalnih poti.

  Dobrodošli na otoku zelenih zakladov

  Ankaranski polotok in Krajinski park Debeli rtič veljajta za eno izmed najpomembnejših turističnih središč slovenske obale.

  Aktivno v Ankaranu

  Plavanje, kanu, sup, čolnarjenje? Od Ankarana do Debelega rtiča in nazaj! Če iščete popolno sprostitev, bo delovalo tudi ribarjenje. Če ribarite iz čolna, potrebujete ribolovno dovolilnico. Sproščujoče deluje tudi joga na prostem.

   

  Če ne marate vode, se odpravite na pohod ali kolesarit! Priporočamo kolesarsko pot Parenzana, ki vodo po poti bivše železnice vse od Trsta v Italiji, čez slovensko primorje vse do Poreča na Hrvaškem.