Doživetja

Ribolov je aktivnost za vztrajne

  Ribolov

  Klasičen ribolov

  Z ribiško palico na pot v bogat svet slovenskih ribiških voda.

  Večina ljudi si pod »ribičijo« predstavlja ribiča v športni ali sproščeni opravi z dolgo ribiško palico, najlonom, trnkom in plovcem. Predstava upravičeno drži, saj je ribolov s plovcem tehnika, ki je v svetu najbolj razširjena in jo poznajo tudi tisti, ki se s tem športom niso nikoli ukvarjali. To je tehnika, ki jo priporočamo vsem ribičem začetnikom. Kaj kmalu se lahko zgodi, da postanete zagrizen ribič, ki bo vzljubili klasičen ribolov.

   

  Ribolov s plovcem – kaj je njegovo bistvo?

   

  Lep pisan plovec je vez med ribo in ribičem, je veselje, ki nam da signal, da je riba zagrabila tisto, kar smo ji ponudili – ribiško vabo in trnek.

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti.

  Ribolov na reki Idrijci

  Kje in kaj loviti v slovenskih vodah?

  Na klasičen način lahko v Sloveniji ribarite praktično povsod. V ribnikih, jezerih, rekah in potokih – rdečeperke, androge, babuške, rdečeoke, krape, some, klene, zelenke, ščuke … v morju pa se vam bo na trnek ujela tudi kakšna morska zverinica.

  Ribič na reki Muri

  Neskončnost ribiških oaz

  Slovenija je prepredena z vodami, zato boste lahko svoj ribiški kotiček našli na vsakem koraku. Klasični ribolovci še posebej radi lovijo na številnih jezerih, na rekah pa je poleg klasičnega ribolova pogosto tudi muharjenje.

   

  Če se boste mudili v Prekmurju ali Prlekiji na SV države je trnek nujno namočiti v mrtve rokave reke Mure, priljubljeno je tudi Soboško jezero.

   

  Na Štajerskem se vam lahko čas ustavi na reki Dravi, v pohorskih potokih in Ptujskem jezeru. V šaleški dolini se ribari na Škalskem in Velenjskem jezeru. Na Dolenjsko vabita Krka in Kolpa ter presihajoče Cerkniško jezero na Notranjskem. V okolici Ljubljane vas bo prevzelo ribarjenje na slikoviti reki Ljubljanici, Šmartinskem ali Gradiškem jezeru. Zanimivo je tudi Bloško jezero.  Dober ulov obeta tudi najdaljša slovenska reka, Sava. Na zahodu Slovenije je ribičem najbolj vznemirljiva reka Soča in še mnogo drugih manjših rek in rečic. Na Gorenjskem sta edinstveni Bohinjsko jezero in Blejsko jezero.

   

  Držimo pesti za dober ulov!