Climbing via ferrata, protectet climbing path, Češka koča

Doživetja

Premagajte steno, premagajte sebe!

  Pohodništvo

  Plezanje

  Slovenci imamo alpinizem v krvi. Naši alpinisti že desetletja osvajajo prvenstvene poti na najvišjih gorah sveta. Izkušnje in ljubezen pa prihajajo iz domačih sten.

  Najbolj znana plezalna stena je Triglavska severna stena. 3000 m široka in 1000 m visoka ponuja več kot 100 alpinističnih smeri. Med alpinisti so posebej čislane smeri preko Čopovega stebra, Sfinge in Zlatorogovih polic.

   

  Za plezanje so zanimive še mnoge druge gore. V Kamniško Savinjskih Alpah Mrzla Gora, stene pod Krofičko, Velika Baba, Raduha, Brana, Kočna, Grintovec, Skuta, Štajerska Rinka, Turška gora, Ojstrica. V Julijskih Alpah so plezalno zanimive Mala Mojstrovka, Travnik, Jalovec, nad Krnico ostenja Razorja in Prisojnika, nad Martuljkom ostenje Špika, v dolini Soče in Koritnice pa ostenja Loške stene in Jerebice.

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti.

  Športno plezanje

  Športno plezanje je zakon

  Slovenski plezalci sodijo med najboljše športne plezalke in plezalce na svetu. Pogoji za trening so dobri, saj pri nas najdete kopico plezališč in plezalnih centrov.

   

  Če ste pristaš naravnih plezališč, jih imamo kar 113. Največ se jih nahaja na območju Julijskih Alp. Če ste v okolici Kranjske Gore se podajte v strme stene nad vasico Dovje, v Radovno ali na plezališče na prelazu Vršič. V Bohinju sta najbolj znani skalni plezališči Rudnica in Pod skalco. Plezate lahko tudi blizu morske obale, na Kraškem robu. Tu boste našli veliko plezalnih smeri vseh težavnostnih stopenj. Najbolj priljubljeni točki sta Osp in Mišja peč. Plezališča so tudi nad Vipavo, na Kotečniku v Posavju, na plezališču Žohar v Logarski dolini, na Zgornjem Jezerskem in v krajinskem parku Topla na Koroškem. Na obronku glavnega mesta Ljubljana lahko plezate na naravnem plezališču Grmada na Šmarni Gori.

   

  Plezanje po naravni steni

  Največji in najsodobnejši športno-plezalni center je v Ljubljani. Najdete jih tudi v Gozd Martuljku, v plezalnem centru Verd blizu Vrhnike, v Rdeči dvorani v Velenju, v Celju, Kopru, Novi Gorici.

   

  Srečno!

  Plezanje v dvorani