S kolesom okrog Julijskih Alp

Krožna daljinska turnokolesarska pot po robu Julijskih Alp

  Juliana Bike

  Zapeljite se po 290 kilometrov dolgi krožni turnokolesarski poti po robu Julijskih Alp, spoznajte kraje in ljudi in uživajte v čudoviti naravi Triglavskega narodnega parka.

  Turnokolesarska pot Juliana Bike je v osnovi del Slovenske turnokolesarske poti (STKP) in sledi filozofiji daljinske pohodniške poti Juliana Trail. Označena je z modrimi usmerjevalnimi tablicami, ki že označujejo Slovensko turnokolesarsko pot, dodan je le zaščitni znak Julijskih Alp (JA). Pot je speljana po lokalnih cestah, kolesarskih stezah, gozdnih poteh in kolovozih skozi občutljive naravne habitate, kar od kolesarja zahteva veliko spoštovanja do narave, rastlin, živali in tudi zasebne lastnine domačinov, ki trajnostno sobivajo z naravo v zavarovanih območjih Nature 2000, UNESCA in Triglavskega narodnega parka.

   

  Temeljna razlika med STKP in Juliana Bike je ta, da so začetki in zaključki etap prestavljeni v naseljene kraje oz. turistična središča Julijskih Alp, kjer si med posameznimi etapami lahko odpočijete v nastanitvah, specializiranih za kolesarje.

  Etape

  Sedem etap s skupno dolžino 290 kilometrov poteka v obratni smeri urinega kazalca. Njihova višinska razlika znaša slabih 8.5OO metrov, povprečna dolžina etape pa je 40 kilometrov.

   

  1. Bohinjska Bistrica – Goreljek (32,4 km)
  2. Goreljek – Kranjska Gora (65,2 km)
  3. Kranjska Gora – Bovec (62,9 km)
  4. Bovec – Tolmin (49,3 km)
  5. Tolmin – Zakojca (31,1 km)
  6. Zakojca – Podbrdo (19,3 km)
  7. Podbrdo – Bohinjska Bistrica (29,5 km)

   

  Pristopne etape

  Poleg osnovnih sedmih etap se na Juliana Bike navezujejo tudi pristopne etape iz treh smeri:

   

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času na pravi poti.