Termalna Panonska Slovenija

Moravske Toplice

Raj za kolesarje, pohodnike in druge rekreativce

Termalno-panonska Slovenija

  Moravske Toplice

  Moravske Toplice kot kraj, bogat s termalnimi vrelci, kulturnimi znamenitostmi in pravo kulinarično oazo, omogoča številne možnosti preživljanja aktivnega oddiha.

  Turistični kraj Moravske Toplice se nahaja na skrajnem severovzhodu Slovenije v osrčju Pomurja. Dvoje moravskotopliške terme, Terme 3000 in Terme Vivat, so danes sinonim za sproščanje z zdravilno termo-mineralno vodo in ubran življenjski slog.

  Aktivna doživetja v Moravskih Toplicah

  Pristna pokrajina pretežno ravninskih Moravskih Toplic z okolico, ki je mestoma tudi gričevnata, je pravo izhodišče za številne rekreativne podvige kot so kolesarstvo, pohodništvo in nordijska hoja.

  Aktivno v Moravskih Toplicah

  RAJ ZA KOLESARJE IN POHODNIKE

  Pri nas boste našli kolesarske poti, ki so primerne za vsakogar. Po celotnem območju je speljanih več kot 10 kolesarskih poti v skupni dolžini okoli 250 km. Poti so različnih težavnosti in dolžine od 6 do 42 kilometrov. Pri nas organiziramo 2 kolesarska maratona letno. Spoznajte kolesarske poti v okolici Moravskih Toplic.

  Izposoja koles: Bike Center Moravske Toplice

   

  V Moravskih Toplicah tudi pohodnikom ne bo dolgčas. Za vas je urejenih za 100 km pohodniških in rekreativnih pot, v dolžini do 20 km. Če ste ljubitelj tematskih pohodniških poti, lahko izberete katero izmed 11 tematskih poti.

   

  V Moravskih Toplicah in okolici je na voljo veliko dodatnih možnosti za rekreacijo. Podajte se na Trim stezo, ki je v celoti osvetljena in primerna za uporabo tudi v večernih urah. Dolžina velikega kroga Trim steze je 1 km, dolžina malega kroga pa 660 m. Na Trim stezi je 10 postaj.

   

  Golf igrišče Livada z 18 igralnimi polji se razprostira na več kot 50 hektarjih in kot naravni park obdaja turistični kompleks Terme 3000 – Moravske Toplice. Posebnost igrišča je igralno polje številka 9, ki je najdaljše v Sloveniji.

  Na teniških igriščih Term 3000 so na voljo 4 igrišča s peščeno in 3 igrišča s travnato podlago.

   

  Terme Vivat v sklopu lastnega športnega centra Football Resort Vivat z dvema nogometnima igriščema zagotavljajo prvovrstne pogoje za kakovostne priprave nogometnih ekip.

   

  Rekreativne poti vodijo mimo sakralnih biserov, turističnih znamenitosti  in lokalnih ponudnikov predvsem po delu občine Moravske Toplice, ki predstavlja pomembni del Krajinskega parka Goričko.

  Rekreativne pohodne in kolesarske poti so različnih dolžin in težavnostnih stopenj, primerne za rekreativce ali profesionalce, ob poteh so urejena počivališča za pohodnike in kolesarje.

   

  Vedno na pravi poti.

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti. Poiščite najboljše poti in aktivnosti na prostem v izbrani destinaciji. Na zemljevidu boste našli predlagan poti z nadmorsko višino, predvidenim časom in navodili za pot. Prenesite GPRX podatke v vaš telefon in začnite svojo pustolovščino.

  Najtežja, a najslajša je kolesarka Sladka pot

  6:12

  Pomembnejše prireditve 

  Več manjših pohodov (januar, februar, april, september, oktober, december), Pohod po Sladki poti (marec), Poletna turistična tržnica (junij-september), Poletje v Moravskih Toplicah (julij, avgust), Kolesarski maraton, Prekmurski mali maraton (oktober), Martinov pohod (november),  Veseli december in praznična tržnica, Turistične tržnice večkrat letno