Pohodniški festivali v Sloveniji

Pohodniški festivali,
Slovenija 2020

  Pohodniški festivali v Sloveniji v letu 2020

  Pohodniški festivali v Sloveniji so odličen način za uživanje v naravi. Podate se lahko v raziskovanje podeželja, neokrnjene narave ali celo visokogorja z izkušenimi vodniki. Za vsakega se najde primerna pot, na kateri boste spoznali nove prijatelje, se družili ter odkrivali nepoznane in skrite kotičke Slovenije.

  Pohodniški festivali potekaj od spomladi do pozne jeseni, po vseh destinacijah po Sloveniji.

   

  Prva zelo prepoznavna in že tradicionalna pohodniška prireditev je Vzdržljivostni pohod po medvedovih stopinjah, letos že 7. po vrsti, ki bo potekala v aprilu (18.4.2020).

  Vzdržljivostni pohod po medvedovih stopinjah

  V času cvetenja češenj se nam lahko pridružite na pomladnem festivalu pohodništva v Brdih, Pohod od češnje do češnje (31. maj 2020).

   

  V pomladanskem času potekajo še drugi pohodniški festivali: Pomladni Posavski festival pohodništva, ki poteka od maja do junija. Na Krasu je znameniti Alpe Adria Trail, ki zaznamuje otvoritev pohodniške sezone na območju Krasa (Brezovica – Lipica).

   

  Spomladanski pohodniški dnevi po Rakiški planoti in Krimskem pogorju bodo potekali od 21.-23. maja.

  Alpe Adria Trail, Lipica

  Vsekakor ne smete zamuditi pohoda po Evropskih pešpoteh E6 in E7, ki bo trajal dva dni in sicer 24. aprila na relaciji Dolenjske Toplice – Dobrnič in 25. aprila na relaciji Dobrnič – Žužemberk.

   

  V Bohinju se vsako leta odvija tradicionalni Festival Alpskega cvetja, letos bo že 14. zapored. Potekal bo med 22. majem in 7 junijem.

   

  Tudi Rogla ponuja svoj festival pohodništva z naslovom Destinacija Rogla-Pohorje hodi. Letos se bo odvijal med 12.-14.junije. Če imate radi neokrnjene pohorske gozdove, tega festivala ne smete zamuditi.

  Žužemberk, Andrej Tarfila

  Pohodniška pot, Dobrnič – Žužemberk

  Kamniško Savinjske Alpe ponujajo veliko čudovitih pohodniških poti. V juniju se bodo na tej destinaciji odvijal festivali Dan slovenskih planinskih doživetij v Lučah (13. junij) in Pohodniški festival v Kamniško-Savinjskih Alpah (18. junij – 21.junij).

   

  Najlepši čas za pohodništvo je vsekakor jesen. Če ste ljubitelj tega letnega časa, potem se morate udeležiti Jesenskih pohodniških dni po Rakiški planoti in Krimskem pogorju.  Morda se podate v Tuhinjsko dolino na  Pohodniške dneve v Tuhinjski dolini, ki se bodo odvijali med 19. in 20. septembrom.

  Pohorski gozdovi, Rogla-Pohorje hodi

  Pri nas je veliko različnih pohodniških poti, ki jih lahko prehodite sami ali se na pot podate z izkušenim vodnikom. Na pot se lahko podate v vseh letnih časih, skozi vso leto.

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času po pravi poti.

  Pohodniški festival v Goriških Brdih

  V dolini Soče se od 18. septembra do 4. oktobra lahko podate na pohod v organizaciji Festivala pohodništva Doline Soče.

   

  V oktobru in novembru je organiziran še Jesenski posavski festival pohodništva. Jesen je pravi čas za obisk deželo vinogradništva, Goriških Brd. V času martinovanja, 20. novembra se bo v Brdih odvija Martinov pohod v Brdih.

   

  Srečno na vaši poti!

  Avtor: Uroš Ledinek

  V dobri družbi gre pot lažje od nog!