Panorama Izolskega zaliva

Mediteranska in Kraška Slovenija

Nekoč otok, zdaj živahno obmorsko mestece

Kraško-mediteranska Slovenija

  Izola

  Ribiška tradicija in bogastvo mediteranskih okusov

  Vreme

  Danes

  Izola

  31°


  • Fri

   31°
  • Sat

   33°
  • Sun

   34°

  Izola je majhno obmorsko mesto, ki leži približno na sredini slovenske obale. Nekoč je bila Izola otok, zaradi ugodnih življenjskih pogojev je bilo ozemlje naseljeno že v bronasti in železni dobi. Poznana je po raznolikih plažah – na dobrih 5 km se razprostira kar osem različnih plaž – oranžnem vinu, vodnih aktivnostih in številnih prireditvah povezanih s tradicijo in darovi zaledja.

   

  V bližini Izole se skriva strunjanski klif. Dviga se 80 m nad morje in gosti številne rastlinske in živalske vrste. Na svoj račun tu pridejo predvsem ljubitelji ptic, saj na tem območju živi kar 245 različnih vrst ptic.

  Spoznajte slovensko obalo, odkrite zaklade morja

  Izola ponuja skozi vse leto veliko nepozabnih doživetij. Na potep kličejo istrske vasice in obmorski hribi s čudovitimi razgledi ter številnimi pohodniškimi in kolesarskimi potmi.

  Aktivno v Izoli

  Začnimo v morju, kjer se lahko naplavate ali uživate v ribolovu.

   

  S supom ali morskim kanujem lahko obiščite vseh osem izolskih plaž ali se odpeljete do bližnjega Kopra ali do strunjanskega krajinskega parka.

   

  Če imate izpit za voditelja čolna, lahko v izolski marini najamete plovilo. Rt Ronek je priljubljen med surferji in kajtarji.

   

  Tekate, pohajate ali kolesarite lahko tik ob morju ali v zaledju. Sledite označevalnim tablam.