Julijske Alpe

Jesenski pogledi na vršace Julijskih Alp

  Ko jesen nadene naravi zlato ogrinjalo in se misli obrnejo proti vinogradom, počasi pa tudi že proti zimskim radostim, se v Julijskih Alpah odvija še veliko dogodkov, ki outdoor duši omogočajo izpolnitev hrepenenja »biti v objemu čudovitega gorskega sveta«. Na enem mestu smo tako tu zbrali dogodke, ki vas pričakujejo v toplih jesenskih mesecih.

   

  Dolina Soče

  Glavnina dogajanja se bo odvijala v Dolini Soče, kjer poteka jesenski pohodniški festival. Festival pohodništva zajema organizirane pohode, ki so primerni tako za družine, kot tudi za zahtevnejše ljubitelje gora. V času festivala si lahko ogledate tudi razstave, muzeje, obiščete predavanja in prireditve ali se razvajate v restavracijah z lokalnimi dobrotami.

  Festival pohodništva Dolina Soče

  Pohodništvo v Dolini Soče

  Radovljica

  Tudi v Radovljici vedo, da je najboljša outdoor izkušnja tista, ki zadovolji tako dušo kot telo. Zato so ustvarili »Kolesarsko turo po kmetijah Radol’ce«, ki spada med dogodke Kulinarične jeseni v Radol’ci: Greza vodene kolesarske izlete s kulinaričnim pridihom. Zapeljite se po radovljiškem podeželju in uživajte v svežih, lokalno pridelanih dobrotah. EKO okusi Radovljice so turnokolesarski izlet s sezonskim kulinaričnim pridihom. Skupaj z vodnikom boste spoznavali radovljiško podeželje, vmes pa boste obiskali radovljiške kmetije, kjer boste lahko degustirali in nakupili njihove domače pridelke.

  https://www.radolca.si/sl/koledar-prireditev/eko-okusi-radolce-s-kolesom

  Aktivno življenje Radovljice

  Kranjska Gora

  Slemenova špica je pravi biser v Julijskih Alpah. Nahaja se na višini 1909 m. S svojo skorajda pravljično podobo je priljubljena med pohodniki in fotografi, saj ponuja čudovite razglede do doline Tamar, Jalovca, Mojstrovke in na druge vršace v okolici. Na njej rastejo macesni, ki se v tem letnem času obarvajo v svoj zlati lesk. Slemenova špica je kot pravi fotografski atelje, s pestrim naborom motivov, ki bodo v nas razvneli željo po fotografiranju panorame, macesnov in zanimivih detajlov. Vsekakor je to eden izmed obveznih jesenskih obiskov.

  Jesenski utrip Julijskih Alp

  Brda

  V Goriških Brdih se sicer odvija veliko dogodkov, a glavni za duše pohodnikov je tradicionalni čezmejni pohod Alpe Adria Trail.   Zelo obiskan pohod, ki ga popestri znamenita briška kulinarika ob spremljavi domačih sokov in drugih grozdnih napitkov. Vsekakor dogodek, ki se ga splača udeležiti.

  Datum: 07.10.2023
  Lokacija: Grad Dobrovo

  Svet Goriških Brd