Osrednja Slovenija

Divje, a prijazno.

Kraško-mediteranska Slovenija

  Kočevsko

  Spoznajte prostranstva zelenih Kočevskih (pra)gozdov. Podajte se globoko v gozd in prisluhnite čisto od blizu, kako diha narava. 

  Vreme

  Danes

  Kočevsko

  25°


  • Mon

   24°
  • Tue

   25°
  • Wed

   25°

  Kočevsko leži na jugu Slovenije. Je najbolj gozdnata pokrajina pri nas, gozdovi pokrivajo kar 91 % vseh površin. Znotraj obsežnih gozdov se skrivajo tudi pragozdovi, kjer lahko začutimo, kako silovita je narava v svoji najbolj prvinski obliki. Tu živijo mnoge divje živali, tudi medvedi in volkovi, ki pa jih boste le stežka srečali. Z malo sreče in povsem varno boste medveda lahko opazovali na vodenih ogledih po gozdu ali skozi fotografski objektiv.

   

  Kočevsko je največje zaščiteno območje Nature 2000 v Sloveniji ter eden najbolje ohranjenih naravnih habitatov v Evropi. Največje mesto je Kočevje.

  Dobrodošli v skrivnostni pragozd

  Podajte se na obrobje skrivnostnih pragozdov, najbolj ohranjenih predelov v Sloveniji, kjer boste začutili življenje v prvinski obliki.

  Aktivno na Kočevskem

  Če se odpravite na Kočevsko, ne pozabite na kolo. Kočevsko je prepredeno s kolesarskimi potmi za vse okuse. Adrenalinski kolesarski navdušenci bodo zavili v MTB trail center, na nepozabne spuste po urejenih gorsko kolesarskih poteh po pogorju Stojna v skupni dolžini 12 km. Najmlajši kolesarji lahko svojo kolesarsko znanje preizkusijo na manjšem spretnostnem poligonu.

   

  Kočevski gozdovi so prepredeni s številnimi označenimi pohodniškimi potmi različnih težavnostnih stopenj, ki kar vabijo, da jih odkrijete. Ker želimo ohraniti prvobitnost kočevskega pragozda, je gibanje dovoljeno samo po označenih poteh.

   

  Zanimiva je pešpot Po medvedovih stopinjah skozi mogočne gozdove Kočevskega Roga. Gre za enega izmed najtežjih in najbolj ekstremnih rekreativnih pohodov pri nas, dolg je kar 64 km. Pot je speljana mimo treh gozdnih rezervatov in ponuja izkušnjo tišine in miru, pa tudi športni izziv vsem, ki si upajo preizkusiti svoje meje vzdržljivosti.

   

  Ljubitelji adrenalina in vode na Kočevskem uživajo pri spustu z raftom, kajakom ali kanujem po reki Kolpi. Ob spustu z raftom vas bo spremljal izkušen vodnik, ki vas bo varno popeljal po brzicah.

  Roška trail - Kočevsko