Alpska Slovenija

Nad obronki štajerske prestolnice

Alpska Slovenija

  Mariborsko Pohorje

  Planotasto Pohorje se začne dvigovati tik nad Mariborom in predstavlja tako zimsko kot poletno outdoor središče Štajerske

  Vreme

  Danes

  Mariborsko Pohorje


  • Wed

   13°
  • Thu

   14°
  • Fri

   15°

  Maribor je drugo največje mesto v Sloveniji, prestolnica pokrajine Štajerske na severovzhodu države. Ugnezden je ob reki Dravi, v objemu zelenih gozdov Pohorja in vinorodnih gričev. Že desetletja gosti tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju. Do smučišča ali pohodniškega izhodišča se lahko pripeljete kar z mestnim avtobusom. V zadnjih letih je Pohorje vse bolj priljubljeno tudi med gorskimi in downhill kolesarji.

   

  Če se vam Pohorje zdi prevelik izziv, se sprehodite med vinogradi, ki na bližnjih gričih obdajajo Maribor. Ali se zabavate ob reki Dravi, ki teče skozi mesto.

  Štajerska prestolnica

  Zeleno Pohorje, reka Drava, vinorodni griči ter bogata kulturna in arheološka dediščina.

  Aktivno na Mariborskem Pohorju

  Pohorje je zelo priljubljeno med kolesarji: nudi gorske kolesarske proge in bike park. Treking in cestnim kolesarjem priporočamo Dravsko kolesarsko pot. Enako velja za pohodništvo. Če vam je pohodništvo po sredogorju in nižinah blizu, boste tu našli veliko zanimivih poti. Na Pohorju pridejo na svoj račun tudi jadralni padalci.

   

  Smučarski center Pohorje nudi vso potrebno infrastrukturo za zimske radosti na snegu. Poskrbljeno je tudi za tek na smučeh. Drsate lahko v pokriti ledni dvorani Tabor v Mariboru.

   

  Na reki Dravi, ki teče skozi Maribor, lahko čolnarite, se vozite s kanujem ali s splavom.