Podzemlje Pece

Alpska Slovenija

Samosvoja Koroška

Alpska Slovenija

  Koroška

  Unikatna geografska mešanica daje Koroški pečat samosvoje prvobitnosti.

  Vreme

  Danes

  Koroška

  13°


  • Thu

   14°
  • Fri

   15°
  • Thu

   °

  Koroška obsega območje treh dolin, Mežiške, Dravske in Mislinjske ter treh pogorij, Pohorja, Karavank in Savinjskih Alp. Urbano središče je Slovenj Gradec.

  Neokrnjena gorska narava in gozdovi z razvejano mrežo gorskih cest in poti nudijo raznovrstne možnosti za outdoor aktivnosti. Pozimi se smuča na Kopah. Če želite doživeti Koroško v vsej svoji prvobitnosti, se podajte v slikovito alpsko dolino Topla pod goro Peco v Karavankah, nedaleč od Črne na Koroškem. Zaradi izjemne kulturne krajine, ohranjene etnološke dediščine in zavarovanih rastlinskih in živalskih vrst, je Topla zavarovana kot naravna znamenitost in krajinski park.

  Skrivnostna doživetja na Koroškem

  Spoznajte slikovito pokrajino mogočnih gozdov in naravnih presežkov na območju UNESCO Geoparka Karavanke, zelenega Pohorja in doline reke Drave.

  Aktivno na Koroškem

  Na Koroškem je skoraj 600 km urejenih in označenih pohodniških poti. Z gosto mrežo manj prometnih, gozdnih cest in kolesarskih stez pa nudi tudi številne možnosti kolesarjenja, še posebej gorskega. Zanimiv je Bike park Koroš.

   

  Osrednji smučarski center na Koroškem so Kope. Smučišče sestavlja več kot 8 km urejenih smučarskih prog, ki jih povezuje 6 vlečnic in 2 štirisedežnici. Poleg smučišča Kope, ki je največje, na koroškem najdete še več manjših smučišč. Zanimivo je smučišče Ribniško Pohorje.

   

  Koroška je izjemna tudi pod površjem! V nekdanjih rudnikih pod goro Peco lahko kolesarite po zapuščenih rovih. 800 m globoko lahko tudi čolnarite po jezerih v zapuščenih rudnikih. Avantura zagotovljena!

   

  Huda luknja je ena najstarejših turistično urejenih kraških jam v Sloveniji. Za obiskovalce je odprta že leta 1895. Danes lahko njen podzemni svet doživite s trekingom skozi jamski sistem v spremstvu jamarskih vodnikov.

   

  Plezanje je razvito v krajinskem parku Topla pod Peco. Tu boste našli skale, ki se s svojo višino in kakovostjo uvršajo med najboljša plezališča v Sloveniji. Padalci pridejo na svoj račun v okolici Slovenj Gradca, kjer se nahaja tudi letališče.

   

  Udeležite se Zidanja gradov iz ledu ali Svetovnega pokala v enduro kolesarjenju na Peci.