Turna smuka v Sloveniji - zakaj pa ne?

Katere so najbolj priljubljene destinacije za turno smuko v Sloveniji?

  Najbolj priljubljene destinacije za turno smuko v Sloveniji

  Slovensko visokogorje v zimskem času zagotavlja dovolj snega, da lahko navdušenci za turno smuko, najdete izziv zase. Julijske Alpe, Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe so običajno od decembra do maja prekrite s snežno odejo. Pri nas je veliko urejenih smučišč, vendar je smuka po neurejenem snežnem terenu posebno doživetje.

  Slovenija je zaradi svoje majhnosti zelo zanimiva, saj lahko v zelo kratkem času smučate na različnih koncih države.  Pri nas so smučarske ture precej krajše, a nudijo vse kar nudijo velike v Alpah in Dolomitih.

  Ste pripravljeni na adrenalinski spust po snežni odeji. Triglavska magistrala, je kraljica ljubiteljev turnega smučanja. Podajte se na 3-4 dnevno turno smučarsko popotovanje od Vogla do Komne. Pot vas bo vodila skozi dolino Sedmerih jezer, preko Hribaric na Velo Polje, mimo Kredarice in nekdaj Triglavskega ledenika v dolino Krma. Neprecenljivo doživetje! Tega občutka se z besedami ne da opisati. To enostavno morate doživeti.

  Turna smuka v Kamniško-Savinjskih Alpah

  Morda bo za vas bolj primerna enodnevna smučarska tura z visoke planote Pokljuke na Mrežce, Debelo peč, Viševnik ter mali in Veliki Draški vrh. Ta tura je ena izmed najbolj priljubljenih v Julijskih Alpah. Zanimiva vrtačasta pokrajina je pravi raj za turne smučarje. Tura je razgibana in nudi čudovite razglede na bližnje vrhove.

   

  Komen nad Bohinjskim jezerom je v zimskem času priljubljen kraj za zimske pohodnike in turne smučarje. Je odlično izhodišče za različne pohodniška in turno smučarske poti. Smučarski spusti so primerni za vsakogar, tudi za bolj zahtevne turne smučarje.

  Turna smuka na Pokljuki in Viševniku

  Pohorje, visoka planota poraščena s temnimi smrekovimi gozdovi na severu-zahodu Slovenije, nas navdušuje v vseh letnih časih. V zimskem času je raj tudi za ljubitelje turnega smučanja. Vijuganje po pršiču skozi gozdove je nepozabno doživetje.

  Kaj pa turna smuka na Kotovem sedlu pod Jalovcem v Julijskih Alpah ali z vrha velike in male Mojstrovke? Neprecenljivo doživetje. Mala in velika Mojstrovka veljata za eno od najbolj popularnih pohodniških in turno-smučarskih destinacij v slovenskem visokogorju. Smučarska tura ni zahtevna, so pa  prostrana melišča nevarna zaradi plazov. Zato previdnost ne bo odveč.

  Preden se podate na turno smučanje v gore poskrbite, da bo vaša oprema brezhibna, ne pozabite na topla oblačila in preverite vremenske razmere. Poskrbite za svojo varnost.

  Turna smuka na Pohorju in Rogli

  Za turne smučarje je zanimivo tudi slovensko sredogorje, ki že na višini okoli 1.000m omogoča turno smuko. Priljubljene smučarske ture v sredogorju so predvsem z Blegoša, Ratitovca, Smrekovca, Velike planine in Raduhe.

   

  Smo vas navdušili?

   

  Na zimske smučarske ture se v gore podajte v spremstvu izkušenih gorskih vodnikov, ki bodo poskrbeli za vašo varnost in adrenalinska doživetja na smučeh.