S posluhom za pohodnike

  Specializirane nastanitve za pohodnike. S posluhom za pohodnike.

  Specializirane nastanitve za pohodnike. Za planince in pohodnike je še posebej lepo poskrbljeno v specializiranih pohodniških nastanitvah.

  Se sprašujete kaj so specializirane pohodniške nastanitve? Gre za slovenski standard, ki označuje pohodnikom prijazne hotele, penzione in apartmaje. Obratujejo celo leto, ponudba je prilagojena potrebam pohodnikov: njihove skupne prednosti so tradicionalna kuhinja, prilagojena pohodnikom, vodenje in transferji.

   

  Specializirane namestitve prepoznate po znaku od enega do petih pohodnikov. Osnovno raven storitev ponujajo nastanitve z enim pohodnikom, najvišjo raven in kakovost pa ponudniki s petimi pohodniki. Tablice z oznako števila pohodnikov so nameščene na vhodu namestitve.

  Matkov kot

   

  Kaj ponujajo?

  EN POHODNIK: Ta kategorija zagotavlja osnovne informacije o ponudbi pohodništva, podatke o javnih prevozih, tri dnevno vremensko napoved in brošure v slovenskem in vsaj še enem tujem jeziku. Na voljo je izdelan enodnevni pohodniški načrt in sušilnica za sušenje pohodne opreme.

   

  DVA POHODNIKA: Poleg vsega kar ponujajo namestitve z 1 pohodnikom, je na voljo dostop do interneta in  izdelan tridnevni pohodniški načrt. Organizirajo transferje iz letališča do nastanitve in do izhodišč za ture. Prav tako vam zagotovijo licenciranega pohodniškega vodnika, s katerim se lahko odpravite na ture. Prehrana je prilagojena potrebam pohodnikov, na voljo je lunch paket.

  Bohinjski zajtrk

   

  TRIJE POHODNIKI: Namestitve te klasifikacije dvakrat tedensko organizirajo vodeno turo z vključeno prenočitvijo, cena le te je že vključena v osnovno ceno. Pomagajo pri nakupu osnovne pohodniške opreme, ponujajo storitev pranja in sušenja pohodniških oblačil. V nastanitvi ali njeni bližini je na voljo savna.

   

  ŠTIRJE POHODNIKI: Od prejšnje oznake se ta razlikuje v sledečem: na voljo so informacije vsaj v dveh tujih jezikih, digitalna topografska karta Slovenije in možnost prenosa sledi poti na GPS napravo. Dvakrat tedensko organizirajo vodene pohodniške ture, savno in masažo. Turo lahko opravite tudi na dan odhoda, saj vam hranijo prtljago in omogočajo tuširanje.

   

  PET POHODNIKOV: To je najvišja kategorija, ki pohodnikom zagotavlja vso potrebno ugodje. Nastanitve s to oznako ponujajo organizirane ture 5 dni v tednu in imajo zaposlenega pohodniškega vodnika z licenco. Nudijo najem pohodniških čevljev in GPS naprav.

  Pohodniki lahko udobno prenočijo tudi v številnih planinskih kočah. Pristna pohodniška domačnost zagotovljena!

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času na pravi poti.