S posluhom za pohodnike

  Specializirane nastanitve za pohodnike. S posluhom za pohodnike.

  Specializirane nastanitve za pohodnike. Za planince in pohodnike je še posebej lepo poskrbljeno v specializiranih pohodniških nastanitvah.

  Se sprašujete kaj so specializirane pohodniške nastanitve? Gre za slovenski standard, ki označuje pohodnikom prijazne hotele, penzione in apartmaje. Obratujejo celo leto, ponudba je prilagojena potrebam pohodnikov: njihove skupne prednosti so tradicionalna kuhinja, infrastruktura prilagojena pohodnikom, vodenje in transferji.

   

  Nivo kvalitete in obsega teh storitev označujemo z znaki od 1 do 3 pohodnikov, pri čemer pomeni oznaka 1 pohodnik osnovni nivo, oznaka 2 pohodnika pomeni standardno kvaliteto in obseg ponudbe, znak 3 pohodnikov pa je najvišji in pomeni nadstandardno ponudbo storitev, prejemniku tega znaka pomeni pohodništvo primarno dejavnost.

   

  Standardi temeljijo na kvaliteti in usposobljenemu osebju, kvalitetni predstavitvi pohodniških informacij na lastni spletni strani, urejena pohodniška infrastruktura in ponudba (tako v nastanitvi kot okolici) drugih, kvalitetnih, možnosti sprostitve.

  Matkov kot

   

  Kaj ponujajo?

  EN POHODNIK – OSNOVNA RAVEN

  Na voljo so kvalitetne turistične informacije prilagojene pohodnikom tako v ustni , tiskani kot digitalni izvedbi. Vedno na voljo podrobne informacije o vremenu, poteh, zahtevnosti, označitvah. V objektu so te informacije izpostavljene na vidnem mestu v pohodniškem kotičku. Na voljo je digitalna topografska karta, tiskane karte oz. zemljevidi okolice z označenimi potmi. Pohodnikom so na voljo pohodniški programi, paketi doživetij in ponudba lažje ture s turističnim ali parkovnim vodnikom. Obstaja možnost najema osnovne pohodniške opreme, ločen ogrevan prostor za sušenje opreme (čevlji, tekstil). Gostinska ponudba je prilagojena pohodnikom. Obstaja možnost nočitve za eno noč.

  .

  DVA POHODNIKA – STANDARDNI NIVO

  Poleg kriterijev za 1 pohodnika so vse informacije na voljo tudi v angleškem in še enem tujem jeziku. V pohodniškem kotičku je mapa  s podrobnejšimi informacijami o pohodniški ponudbi in pohodniških turah tudi v angleškem in še enem tujem jeziku. Nastanitev ponuja vodenje z licenciranim planinskim vodnikom po lažjih in srednje težkih turah v sredogorju in visokogorju. Nudi se možnost pranja opreme. Na voljo je savna v ali v bližnji okolici objekta. Organizirani so prevozi z ali na letališče, železniško ali bus postajo . V nastanitvi so na voljo skupni prostori za druženje pohodnikov. V objektu je oprema in dekoracija prilagojena pohodnikom.

  Bohinjski zajtrk

   

  TRIJE POHODNIKI – ELITNA RAVEN

  Poleg izpolnjevanja kriterijev za 2 pohodnika, nastanitev zagotavlja še pohodniške karte in vodnike tudi v angleškem in še enem tujem jeziku. Gost ima možnost prenosa digitalne topografske karte z vrisanimi potmi iz računalnika na telefon ali GPS napravo. Velika ponudba vodenih ali ne-vodenih pohodniških tur v vseh letnih časih ter vsaj en multi-sport program predstavljen v angleškem in še enem tujem jeziku. Ponudba vodenih tur min 1 x tedensko. Možnost tudi nakupa osnovne pohodniške opreme v objektu ali v bližini objekta. Nastanitev ima lastno vozilo za izvajanje prevozov oseb in prtljage. V ponudbi je bio in lokalno pridelana hrana. V vseh sobah so na voljo karte z opisom pohodniške ponudbe v okolici, ali pa je ponudba predstavljena na sobni televiziji.

  Pohodniki lahko udobno prenočijo tudi v številnih planinskih kočah. Pristna pohodniška domačnost zagotovljena!

  Vedno na pravi poti

  Z interaktivnim zemljevidom do vašega popolnega doživetja na prostem. Vedno na pravem mestu ob pravem času na pravi poti.