Termalna in Panonska Slovenija

Dežela, čudovita kakor iz lepih sanj

Termalno-panonska Slovenija

  Jeruzalem Slovenija

  Čarobna pokrajina, kjer se dravska ravnica in blago vinorodno gričevje ponujata kot oaza za nepozabna doživetja.

  Vreme

  Danes

  Jeruzalem Slovenija

  20°


  • Wed

   21°
  • Thu

   21°
  • Fri

   23°

  Jeruzalem Slovenija s svojim svetim imenom, vinsko cesto, kjer uspevajo vrhunska bela in rdeča vina, prekrasnimi razglednimi točkami in romarsko cerkvico upravičeno nosi ime nebeški kraj. Je pokrajina, ki leži v severovzhodni Sloveniji, med rekama Dravo in Muro. Občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž  s svojimi turističnimi  kmetijami, vinskimi kletmi, gostilnami, gostišči, apartmaji, počivališči za avtodome, kolesarskimi, jahalnimi, vodnimi in pešpotmi, Naravnim rezervatom Ormoške lagune, Krajinskim parkom Središče ob Dravi in številnimi muzeji vabijo v svoj objem!

  V sedlu kolesa

  Čarobna pokrajina, kjer se ravnica in blago hribovje, ponujata kot idealno okolje za šport, je prava oaza za človeka, ki skuša naravo doživeti tudi iz sedla kolesa. Destinacija je prepredena s sledečimi, označenimi kolesarskimi potmi s pomenljivimi imeni: Kolesarska pot Jeruzalem, Kolesarska pot od buč do šipona, Sončna Kolesarska pot, Medena kolesarska pot, Kolesarska pot izjemne narave in Kolesarska pot Ormoške gorice. Te se vihtijo čez valove vinskih gričev, lezejo preko polj in travnikov, se vijejo ob Dravi  in potokih, sukljajo skozi dvorišča z gosmi, pripeljejo mimo sakralnih in kulturnih obeležij in zaustavijo ob odličnih gostilnah, kleteh in turističnih kmetijah.

   

  Če nimate svojega kolesa, si ga lahko tudi izposodite.

  Pohodništvo

  Prleške ravnice in gorice vabijo tudi na krajše in daljše sprehode med polja z žiti, prepojena z makom, gozdovi in terasastimi goricami v gričevnatem predelu, ki ponujajo prelepe razglede bližnje in širše okolice. Skozi naše kraje potekajo trase Jakobove poti– ogrska veja, Evropske pešpoti E7, prehodite pa lahko Ormoško planinsko pot, Invalidsko pot na Kogu, Pot od studenca do studenca…