Osrednja Slovenija

Škofjeloško območje potrka na vaše srce!

Osrednja Slovenija

  Škofjeloško

  Prepletite se z razgledi, naravo, zgodovino in novimi doživetji!

  Vreme

  Danes

  Škofjeloško


  • Thu

  • Fri

  • Thu

   °

  Sredi Slovenije, kjer se Alpe že nagibajo proti morju, raziskujte tisočletne impresije kulture, umetnosti, narave. Spoznajte Škofjo Loko, mistično mesto velike drame – Škofjeloškega pasijona, vpisanega na UNESCO-v Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Odkrijte Gorenjo vas – Poljane in Poljansko dolino, deželo velike ljubezni pod Blegošem. Obiščite Železnike, kraj železarstva in čipkarstva v Selški dolini. Pojdite do Žirov in si obujte čevlje za nova odkritja.

  Prepletite se z razgledi, naravo, zgodovino in novimi doživetji!

  Odprite srce in obiščite Škofjeloško

  Škofjeloško je raj za pohodnike, kolesarje, ribiče in tudi smučarje v zimskem času. Pokrajina obdana s Cerkljanskim in Idrijskim hribovjem je raj za vse outdoor navdušence.

  Aktivno vsak dan v letu

   

  Škofjeloško je območje, ki vabi k preverjanju in preseganju lastnih meja: z navdihi ustvarjalnosti, z gibanjem po naravi, z okušanjem tipičnih posebnosti.

  Odtisnite svoj utrip, svoj odtis, svoje občutke!

   

  Škofjeloško hribovje v objemu Cerkljanskega in Idrijskega hribovja ter tik ob slemenu Julijskih Alp je prepredeno z mnogimi urejenimi in markiranimi pohodnimi potmi, ki vodijo do vrhov, s katerih seže nepozaben pogled daleč naokoli.

   

  Kolesarskim navdušencem so po razgibanem Škofjeloškem hribovju in Sorškem polju na voljo urejene in dobro označene kolesarske poti, združene v 390 km dolgo Loško kolesarsko pot.

  V osrčju mesta Škofja Loka se ob Loškem gradu prične 2,7 kilometra dolga trim steza. Speljana je krožno, po razgibanem terenu s čudovitim razgledom na obe dolini in srednjeveško mesto.

   

  Na Škofjeloškem območju so tri ribolovne reke v skupni dolžini 84 kilometrov, ki z obiljem življenja predstavljajo raj za ribiče.

   

  V vročih poletnih dneh vas reka Sora z naravnimi kopališči vabi, da se osvežite v njenih tolmunih in vsrkate danosti, ki vam jih nudi narava.

   

  V hladnih zimskih dneh območje nudi možnost številnih aktivnih doživetij. Smučarji in deskarji boste našli izziv na zasneženih strminah Starega vrha, Soriške planine in Rudnega, drugi priložnost za rekreacijo na urejenih tekaških in sankaških progah.