Pokrajina Bele krajine

Osrednja Slovenija

Na podeželje, v družbo belih brez

Osrednja Slovenija

  Bela krajina

  Prepustite se toku reke Kolpe in odkrijte njene skrivnosti peš, s kolesom ali kanujem

  Vreme

  Danes

  Bela krajina

  25°


  • Mon

   24°
  • Tue

   25°
  • Thu

   °

  Odkrijte čarobnost Bele krajine, biser Slovenije na njenem jugovzhodu! Ta idilična pokrajina je objeta z živahno reko Kolpo, s slikovitim hribovjem Gorjanci in Kočevskim rogom. V Beli krajini se prepletajo čudoviti kraški pojavi, ustvarjajoč pravljično pokrajino, ki je dom bogatemu rastlinskemu in raznolikemu živalskemu sveta. Tukaj vladajo mir in tišina, ki ju le redko najdemo drugje. Črnomelj in Metlika sta glavna kraja, kjer se prepletata tradicija in sodobnost. V tej čarobni regiji najdete dva čudovita naravna bisera – Krajinski park Lahinja in Krajinski park Kolpa – ki vas bosta očarala s svojo nedotaknjeno lepoto.

   

  Odkrijte skriti dragulj Slovenije in doživite neokrnjeno naravo, čist zrak ter toplino lokalnega življenja v Beli krajini.

  Doživetja v Beli krajini

  Prepustite se toku reke Kolpe in odkrijte njene skrivnostne poti.

  Aktivno v Beli krajini

  V Beli Krajini se lahko aktivno prepustite mnogim čudovitim možnostim za raziskovanje in doživljanje narave!

   

  Reka Kolpa je eden od najtoplejših vodotokov v Sloveniji in ponuja idealno okolje za različne vodne športe. Poleti se prijetno ogreje, kar jo naredi privlačno za plavanje, SUP-anje in druge vodne aktivnosti. Raziskovanje s kanujem ali čolnom je nepozabna izkušnja, ki prinaša veliko zadovoljstva. Ribiči bodo prav tako uživali v bogastvu rib na Kolpi, ob čemer je pomembna ribolovna dovolilnica.

   

  Navdušeni pohodniki lahko izbirajo med 18 urejenimi in označenimi potmi. Sprehajanje ob reki Kolpi ali pa osvajanje vrhov, kot sta Mirna gora ali Krašnji Vrh, vam bo razkrilo lepote te regije na edinstven način.

   

  Tereni v Beli krajini so kot nalašč tudi za kolesarjenje. Razgibana pokrajina ponuja odlične pogoje za družinsko vožnjo s kolesi ter za tiste, ki si želijo izziva na bolj zahtevnih poteh. Tu je na voljo 13 raznolikih kolesarskih poti, ki ustrezajo različnim težavnostnim nivojem.

   

  Poleg naravnih lepot Bele krajine pa je treba omeniti tudi bogato kulturno dediščino, ki se odraža skozi različne prireditve. Med priporočili izstopa Jurjevanje – najstarejši folklorni festival, ki poteka že od leta 1964. Za ljubitelje žlahtne kapljice je tudi poskrbljeno. Obiščite vinski festival Vinska vigred, ki poteka tretji konec tedna v Metliki.

   

  RTC Gače je odlična destinacija za ljubitelje zimskih športov, ki iščejo pravo kombinacijo športnih aktivnosti in okusne hrane. Smučišče ponuja raznolike smučarske proge, primerne za različne stopnje znanja, tako da vsakdo lahko najde nekaj zase. Poleg tega so urejene tudi proge za tek na smučeh, ki omogočajo raznolike možnosti za rekreativne in tekmovalne smučarje. Poleti RTC Gače postanejo priljubljen gorski center, za kolesarjem pohodnike in družinsko preživljanje prostega časa.

  Ob vsem tem smučarskem užitku je tudi kulinarika na smučišču RTC Gače nekaj posebnega. Lokalne jedi in okusne specialitete vas bodo napolnile z energijo in vam omogočile, da svoje smučarske avanture doživite v popolnosti.