Pokrajina Bele krajine

Osrednja Slovenija

Na podeželje, v družbo belih brez

Osrednja Slovenija

  Bela krajina

  Prepustite se toku reke Kolpe in odkrijte njene skrivnosti peš, s kolesom ali kanujem

  Vreme

  Danes

  Bela krajina

  26°


  • Tue

   28°
  • Wed

   22°
  • Thu

   21°

  Bela krajina leži na skrajnem jugovzhodu Slovenije, obdana z reko Kolpo, Gorjanci in Kočevskim rogom. Je pretežno kraška pokrajina, prepredena je z mnogimi kraškimi pojavi. Tu so doma bele breze, bogato rastlinstvo in živalstvo, mir in tišina. Je redko poseljena, med pomembnejšimi kraji sta Metlika in Črnomelj. Tu najdete dva krajinska parka: Krajinski park Lahinja in Krajinski park Kolpa.

  Doživetja v Beli krajini

  Prepustite se toku reke Kolpe in odkrijte njene skrivnostne poti.

  Aktivno v Beli krajini

  Reka Kolpa velja za eno najtoplejših pri nas in je idealna za številne vodne športe. Poleti se prijetno segreje in je primerna tako za plavanje, supanje kot za druge vodne akrivnosti. Raziščite to mirno reko s kanujem ali čolnom. Nad Kolpo so navdušeni tudi ribiči. Ribolovna dovolilnica je obvezna.

   

  Ste za pohodništvo ali tek? Izberite katero od 25 urejenih in označenih pohodniških poti. Hodite lahko neposredno ob reki Kolpi, ali pa se odpravite na Mirno goro, Krašnji vrh.

   

  Tereni so več kot primerni tudi za kolesarjenje. Razgibana pokrajina nudi odlične pogoje tako za družinsko kolesarjenje kot tudi za tiste, ki se radi preizkušate na bolj zahtevnih poteh. Urejenih in označenih je 15 različno zahtevnih kolesarskih poti.

   

  Bela Krajina je znana tudi po bogati kulturni dediščini, o čem pričajo številne prireditve. Priporočamo Jurjevanje – najstarejši folklorni festival, ki poteka že vse od leta 1964 ali Semiško ohcet.