Trajnostno na izlet okrog Kamniško-Savinjskih Alp?

  Radi raziskujte naravne lepote in uživate v lokalni kulinariki, pri tem pa prispevate tudi k ohranjanju okolja? Pridite na izlet s prevozom Hop on – Hop off okrog Kamniško-Savinjskih Alp, ki bo med 22. junijem in 1. septembrom vozil vse dni v tednu. Krožna pot vam, brez skrbi glede parkiranja in iskanja prave poti, omogoča enostaven dostop do priljubljenih turističnih točk, ki jih ponuja ta čudovita alpska pokrajina

  Prevoz, ki lahko hkrati prepelje do 8 potnikov (po dogovoru pa tudi več), vozi dvakrat dnevno. V dopoldanskih urah odpelje v eno smer, popoldan pa se vrača v obratni smeri. Ob ponedeljkih, sredah, petkih in nedeljah se dopoldne iz Kamnika najprej odpelje v smeri Luč, ob torkih, četrtkih in sobotah iz Kamnika najprej krene v smeri Komende (ja, prav mimo roza krožišča v čast Tadeju Pogačarju).

   

  Vstopne in izstopne postaje ter vozni red si lahko ogledate na spletni strani Kamniško-Savinjskih Alp, se pa ure prevoza in lokacije pobiranja po potrebi in dogovoru lahko prilagodijo povpraševanju potnikov.

  Za prevoz je potrebna predhodna rezervacija sedežev, in sicer vsaj en dan pred odhodom do 16. ure. Pri tem vam na pomoč lahko priskočijo lokalne TIC točke oziroma nastanitveni ponudniki ali pa si sedež rezervirate kar sami na telefonski številki +386 40 890 105. Cena prevoza se giblje med 4 in 9 evrov, odvisno od dolžine prevoza in starosti potnika.

  Izlet si seveda lahko prilagodite povsem po svojih željah, za lažje načrtovanje pa vam ponujamo nekaj idej. Vedno pa lahko za nasvet povprašate tudi simpatične voznike, ki vam bodo z veseljem pokazali kakšnega izmed skritih kotičkov.

   

  Izlet lahko začnete v Kamniku, ki je dobro dostopen tako z železniškimi kot tudi avtobusnimi linijami, in se od tam s prevozom Hop on – Hop off odpravite do Logarske doline. Ta čudovita dolina vas bo že ob prihodu navdušila z izjemnimi pogledi na okoliške vrhove, ki ustvarjajo edinstveno vzdušje tega neokrnjenega kotička Slovenije. Izkrcate se lahko pri hotelu Plesnik in se od tam po tematski poti, ki vas s svojo bogato naravno in kulturno dediščino ne bo pustila hladnih, podate na ogled mogočnega slapu Rinka. Lačni teh krajev zagotovo ne boste zapustili, saj vas bodo gostoljubne postojanke na poti obilno pogostile s pristnimi lokalnimi jedmi. Napolnjeni s svežo energijo ledeniške doline, se ob vrnitvi v Kamnik sprehodite še po mestnem jedru in si privoščite eno izmed lokalnih kamniških piv. Kamnik namreč slovi kot kraj z največ pivovarnami na prebivalca na svetu!

   

   

  Logarska dolina

  V Kamniško-Savinjskih Alpah se nahajata kar dve Gorniški vasi, Luče in Jezersko, na dnevni izlet od ene do druge pa se lahko odpravite kar s Hop on – Hop off prevozom. Na Jezerskem se lahko ustavite pri Planšarskem jezeru, od koder se lahko po tematski poti odpravite po dolini Ravenske Kočne, ali pa v središču kraja pri lokalni TIC točki, od koder vodi sveže urejena tematska pot do lehnjakotvornega izvira. Po aktivnem dnevu si okusno kosilo lahko privoščite na Šenkovi domačiji, kjer se boste ob domačih lokalnih dobrotah naužili še čudovitih razgledov. Če si želite dan poln etnološke dediščine in izjemne kulinarike, potem se podajte na izlet v Luče. Zagotovo ne smeti zamuditi njihovih tradicionalnih lučkih žlinkrafov! Ta podalpska vasica pa je tudi odlično izhodišče za različne planinske izlete, saj je obdana z gorami. S prevozom Hop on – Hop off pa se brez skrbi s parkiranjem lahko podate tudi na daljše ture po Kamniško-Savinjskih Alpah.

  Iz Cerkelj do Preddvora (ali pa v obratni smeri) se lahko peš odpravite po delu ene izmed etap Mreže vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah, nazaj pa se vrnete s prevozom Hop on – Hop off. Na poti se lahko odžejate pri izviru ob gradu Strmol, katerega kemijske in mikrobiološke analize kažejo odličnost, tudi sam grad, ki spada med državne protokolarne objekte, pa vas ne bo pustil ravnodušnih. Vodna pot vas bo nato mimo ribnika Češnjevek in samostana v Adergasu vodila do jezera Črnava, kjer se lahko spočijete ob čudovitih razgledih in dobri kavi v parku Bor. Od tam se lahko mimo lokalne TIC točke sprehodite do centra Preddvora, kjer nikakor ne zamudite ogleda gradu Dvor. Pred kratkim obnovljen grad ponuja svežo in nadvse privlačno vsebino, ki jo dodatno začinita še gostitelja Grofica in Grof.

   

  Kamniško-Savinjske Alpe so izjemno slikovit del alpskega sveta in predstavljajo osupljivo kuliso za raznolike aktivnosti ter odkrivanje narave. S prevozom Hop on – Hop off pa jih lahko raziščete na enostaven, trajnosten in predvsem zabaven način.

   

  Za vse, ki si torej želite doživeti Kamniško-Savinjske Alpe na trajnosten način, brez skrbi glede parkiranja ali prometnih zastojev, je tak način potovanja prava izbira. Raziskujte naravne lepote, uživajte v lokalni kulinariki in prispevajte k ohranjanju okolja s Hop on – Hop off okrog Kamniško-Savinjskih Alp.

   

  Kontakt za več informacij:

  Sara Bitenc, Združenje Kamniško-Savinjske Alpe

  info@ksalps.com

  031 663 683